Prima pagină » Petrodolarii din Arabia Saudită pentru oile Karakul de Botoşani
Agricultură

Petrodolarii din Arabia Saudită pentru oile Karakul de Botoşani

Una dintre cele mai mari probleme actuale ale crescătorilor de oi din judeţul Botoşani este exportul, dar una dintre ţările arabe care adoră carnea de oaie, în special rasa Karakul de Botoşani, este pregătită să cumpere tot ce se poate cumpăra de la fermieri.

Ionică Nechifor, preşedintele Asociaţiei crescătorilor de ovine şi caprine Moldoovis, a declarat, la şedinţa cu fermierii din Botoşani, Iaşi şi Vaslui, de miercuri, că Arabia Saudită a solicitat Ministerului Agriculturii ca România să exporte carne de oaie Karakul de Botoşani.

“Arabia Saudită îşi doreşte foarte mult oaia Karakul. Şi Qatarul îşi doreşte, dar în ultimele două săptămâni nu am mai avut contacte cu ei. Ştiu că acesta este cel mai mare necaz al dumneavoastră, să facem export de oi. Noi ca asociaţie putem să fim un garant, dar contractele sunt între ei şi dumneavoastră. Indicat este o cooperativă care s se ocupe de asta. Sunt două filiere, una pentru comunitatea din Germania care să sacrifice în Botoşani şi avem abatoare autorizate. Mai avem o filieră, să se ducă animalele în viu în Turcia şi Arabia Saudită să ia de acolo în retur carnea de oaie. Am avansat nişte preţuri bunişoare. Nu rămâne decât ca noi să fim uniţi şi putem valorifica carnea de oaie Karakul. Ei s-au dus la Ministerul Agriculturii şi au cerut carnea de oaie Karakul. Vor să cumpere foarte mult şi noi putem să ne rezolvăm problema şi să vindem la preţ bun”, le-a transmis Nechifor crescătorilor de oi.