Prima pagină » Portariuc aduce experţii tehnici să explice botoşănenilor de ce nu se face Teatrul Eminescu

Portariuc aduce experţii tehnici să explice botoşănenilor de ce nu se face Teatrul Eminescu

Lucrările de reabilitare a Teatrului Mihai Eminescu sunt blocate de mai multe luni şi se aşteaptă licitaţia de 8 milioane lei pentru stabilirea firmei care va face lucrările de consolidare a subsolului imobilului. Primarul Ovidiu Portariuc spune că acest proiect a fost greşit de veche a administraţie de până în 2012, când primar era Cătălin Flutur.

„Voi invita experţii tehnici să-şi spună punctele de vedere. Nu am spus că proiectul este din 2011 şi cineva nu a fost atent şi ne vom îndrepta asupra proiectantului şi vom cere daune. Cei care s-au grăbit atunci trebuie să dea explicaţii în acest moment de ce s-au grăbit să amaneteze acest proiect”, a precizat primarul Portariuc.

Reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu se face cu peste 3,6 milioane euro, dar după ce s-au efectuat aproape 30% din lucrări s-a constatat că structura de rezistenţă este grav afectată şi că trebuie 8 milioane lei pentru a o reface.

Primarul Portariuc a spus că săptămâna viitoare va convoca o conferinţă de presă pe acest subiect.

Fostul primar Cătălin Flutur pune totul pe seama incompetenţei actualului edil-şef. „De anul trecut se vorbeşte despre aceste lucrări suplimentare şi nu s-a făcut nimic. Vom rămâne cu un circ al foamei în centrul oraşului”, a precizat Flutur.
Lucrările care nu se fac până la 31 decembrie 2015 pe fonduri europene vor fi continuate, însă pe bani locali.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani

250x250x

250x250x