Prima pagină » Doi ani de procese la Curtea de Apel, trei contestaţii la CNSC pentru 11 milioane euro

Doi ani de procese la Curtea de Apel, trei contestaţii la CNSC pentru 11 milioane euro

Incredibil. Contractul de construire a reţelei de canalizare în comunele Tudora şi Vorona a fost semnat la doi ani după organizarea licitaţiei. Firmele s-au contestat atât în instanţă, cât şi la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi câştigătorul a fost schimbat.

Nova Apaserv SA Botoşani, compania de apă-canal a judeţului, a semnat, marţi, contractul de construire a reţelei de canalizare în aglomerarea Vorona-Tudora, lucrare de 48 milioane lei, cu asocierea de firme Aqua-Term Botoşani, Transporturi Auto Botoşani şi Niliten Infraestructuras.

Această licitaţie a avut loc în septembrie 2013, iar de atunci au fost judecate trei contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi s-au derulat trei procese la Curtea de Apel Suceava. Asocierea de firme care a câştigat licitaţia în cele din urmă a fost clasată pe locul trei la licitaţie şi a fost prima care a contestat rezultatul, după care a avut câştig de cauză şi a fost contestată de cei care au câştigat iniţial.

Gabriel Cârlan, directorul general al Nova Apaserv, a spus că din toate din cele 9 contracte de lucrări din Masterplanul la apă au fost semnate 8, singurul rămas în analiză fiind doar cel de extindere reţele apă-canal Dorohoi.

„Sper să derulăm contractul fără evenimente majore. Este un contract important în cadrul măsurii mari, pentru că de aceste reţele depinde o staţie de epurare, de la Vorona”, a declarat Cârlan.

Reprezentantul liderului de asociere care a câştigat licitaţia, Florin Todorică de la Aqua-Term, a detaliat proiectul la care lucrările sunt estimate să dureze 18 luni.

„Lucrările se vor desfăşura pe amplasamentul aglomerării urbane Vorona, în localităţile Vorona, Vorona Teodoru, Joldeşti, Icuşeni, Poiana, Vorona Mare. Vor fi 83,9 km de canalizare, conducte refulare pe 24,6 km, vor fi instalate 32 grupuri de pompare automate, toată reţeaua va cuprinde racordurile a 3.468 de gospodării, vom mai avea 32 de racorduri electrice pentru grupurile de pompare, un sistem de transmisie a informaţiilor care va fi înglobat în cadrul sistemului existent în staţia de epurare din Joldeşti”, a precizat Todorică.

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu, a atras atenţia că în noiembrie 2015 ar fi trebuit să fie recepţionate lucrările, nu abia semnate contractele de execuţie.

„În loc să avem recepţii avem deschiderea unor lucrări. La Vorona contractul pe apă este în desfăşurare. Staţia de epurare este. În şedinţa de joi dimineaţă avem sumă pentru primăria Vorona pentru branşamente, astfel încât contractul să se închidă, respectiv 50.000 lei”, a spus Sorescu.

Acest proiect face parte dintr-un contract de 102 milioane euro cu finanţare europeană.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani

250x250x

250x250x