Prima pagină » Pesediştii botoşăneni pun umărul la înscăunarea lui Dragnea

Pesediştii botoşăneni pun umărul la înscăunarea lui Dragnea

Pentru prima oară în istoria recentă a ţării, un preşedinte de partid va fi ales chiar de către simplii membri şi nu doar de delegaţii organizaţiilor judeţene.

Social-democraţii botoşăneni s-au încolonat să-l încoroneze pe Liviu Dragnea preşedinte al partidului la nivel central. Susţinerea PSD Botoşani pentru Liviu Dragnea a fost manifestată prin demisia de onoare a lui Andrei Dolineaschi, secretarul general al partidului, din poziţia de lider al organizaţiei judeţene când acesta a fost condamnat cu suspendare pentru organizarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu în 2012.

La ora 12 au fost mai multe organizaţii din judeţ în care au votat absolut toţi membrii de partid, respectiv Mitoc, Lunca, Vlădeni, Viişoara, Dîngeni, Drăguşeni, Darabani, Păltiniş, Curteşti, Răchiţi, Dersca, Cristineşti, Lozna, Şendriceni, Vârfu Câmpului şi Cândeşti.

„Alegerile au fost organizate în 80 secţii de votare în judeţ pentru cei 8.374 membri existenţi. Până la ora 12 au fost prezenţi în secţii 3841 membri, adică 46%. Având în vedere activităţile premergătoare acestei zile, instruirea membrilor comisiilor electorale locale, sperăm să nu existe evenimente şi să avem o prezenţă bună la vot. Este un exerciţiu democratic şi considerăm că este important să ne susţinem liderul naţional”, a declarat Mihaela Huncă, secretar executiv al PSD Botoşani.

În sediul organizaţiei judeţene Botoşani a PSD, secţia de votare a fost amenajată în sala de conferinţe, fiind nu mai puţin de şase cabine de vot.

Membrii PSD se aşteptau să primească ştampile de vot, în schimb au primit câte un pix cu care să bifeze „DA sau NU preşedinte Liviu Dragnea”. Vremea urâtă de afară, cu frig şi ploaie, a făcut ca mulţi dintre social-democraţii botoşăneni să fie destul de rezervaţi în a purta discuţii cu restul colegilor din partid. Faptul că fiecare membru al partidului a putut să voteze a contat enorm pentru baza PSD.

„Este un drept al nostru, în calitate de membri PSD, să ne alegem preşedintele. Este prima dată când toţi putem alege direct preşedintele, nu prin intermediari, adică prin delegaţii care plecau la Bucureşti”, a spus unul dintre social-democraţii botoşăneni care nu a avut niciodată o funcţie de conducere în partid.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani

250x250x

250x250x