Prima pagină » PNL se pregătește să preia guvernarea! Cel mai bun primar liberal vine cu o propunere șoc

PNL se pregătește să preia guvernarea! Cel mai bun primar liberal vine cu o propunere șoc

Cel mai bun primar liberal din județ a făcut un amendament la legea salarizării unice în administrația locală pe care l-a transmis conducerii centrale a PNL la întâlnirea de la Brașov, din 18-19 septembrie.

Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Cătălin Predoiu şi ceilalţi lideri ai PNL au ascultat propunerea primarului din judeţul Botoşani.

„Plecând de la premiza că ne dorim legi responsabile, bazate pe încurajarea competiţiei şi profesionalismului, doresc ca în calitatea pe care o deţin să vă propun spre analiză posibilitatea de îmbunătăţire a legii unice de salarizare în administraţia publică locală prin includerea unui spor salarial pentru performanţă acordat la nivel local de către ordonatorii de credite prin dispoziţie sau managerii”, a transmis Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni, preşedintele Ligii Aleşilor Locali Botoşani a PNL.

Acesta susţine ca sporul să fie cuantificat ca nivel maxim prin lege , dar să fie acordat în funcţie de ducerea la îndeplinire a obiectivelor stabilite prin fişa de evaluare, implementarea proiectelor prevăzute în strategiile de dezvoltare locala sau judeţeană, precum şi pentru îmbunătăţirea colectării taxelor şi impozitelor locale faţă de exerciţiul bugetar al anului anterior.

Cătălin Rotundu a precizat în faţa liderilor PNL că nu este normal să fie responsabilizat şi motivat financiar doar funcţionarul care lucrează pentru implementarea proiectelor europene cu un spor de 75 % , iar cei care muncesc pentru a duce la îndeplinire obiectivele de performanţă a întregului exerciţiu bugetar la nivel de funcţionare sau cei care depun un efort temeinic pentru a implementa proiecte de dezvoltare locale prin finanţări diverse, altele decât cele cu fonduri europene, să nu aibă posibilitatea de a fi motivaţi şi răsplătiţi financiar.

„Precizez că identificăm ca sursă de finanţare a acestui spor chiar sume din bugetele locale pentru a avea un motiv în plus în realizarea unei performanţe în administraţie. Vă rog să aveţi în atenţie această propunere de completare a legii salarizării unitare şi să începem să înţelegem că administraţia are nevoie de reformă, personal calificat şi performant, dar şi retribuire pe măsura cerinţelor şi responsabilităţii”, a concluzionat primarul Cătălin Rotundu.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani