Prima pagină » Avem ELEVI de ELITĂ MONDIALĂ! Ştefan Bălăucă s-a calificat la etapa internaţională a Olimpiadei de Ştiinţe

Avem ELEVI de ELITĂ MONDIALĂ! Ştefan Bălăucă s-a calificat la etapa internaţională a Olimpiadei de Ştiinţe

În perioada 2-6 august 2015, la Brăila, s-a desfăşurat Olimpiada Naţională de „Ştiinţe pentru Juniori”. La această competiţie, judeţul Botoşani a fost reprezentat de 4 elevi. Dintre ei, elevul Ştefan Răzvan Bălăucă, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani a obţinut premiul III şi medalie de bronz.

Locul obţinut i-a permis calificarea în lotul lărgit de pregătire pentru etapa internaţională a olimpiadei. Elevul va participa la stagiile de pregătire şi la probele de baraj pentru selecţia lotului restrâns ce va reprezenta România la etapa internaţională a olimpiadei din acest an.

Ştefan Răzvan Bălăucă a participat în anul şcolar anterior la etapa internaţională a Olimpiadei de „Știinţe pentru Juniori”, care s-a desfăşurat în Argentina, unde a obţinut medalie de argint.

Olimpiada de „Ştiinţe pentru Juniori” se adresează elevilor cu rezultate deosebite la disciplinele din domeniul ştiinţelor – fizică, biologie, chimie.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani felicită elevul şi profesorii care l-au pregătit pentru rezultatul obţinut!”, a precizat Ciprian Manolache, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)