Prima pagină » Nicio firmă nu a cerut scutiri de taxe de la Primărie

Nicio firmă nu a cerut scutiri de taxe de la Primărie

Firmele din Botoşani nu au apelat la facilităţile fiscale oferite de la Primăria municipiului reşedinţă de judeţ iar asta înseamnă că nu au avut investiţii care să respecte cerinţele municipalităţii.

„Nu am avut nicio cerere din partea firmelor pentru reducerile de taxe ca urmare a investiţiilor noi făcute şi a noilor locuri de muncă înfiinţate”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului.

Pentru a beneficia de scutiri la plata impozitului pe teren sau clădiri o firmă ar trebui să investească minim 75.000 euro şi să creeze 5 noi locuri de muncă.

La introducerea măsurilor de stimulare a economiei, Primăria Botoşani a estimat că până în 2019 vor fi 50 de agenţi economici care vor primi reducerile de taxe.

De asemenea, în 2015 firmele din Botoşani beneficiază de scăderea de la 1,% a 1,3% a cotei pentru calculul impozitului pe clădiri, diminuarea cu 50% a taxei pentru utilizarea punctelor de staționare pentru taxi și acordarea bonificaţiei de 10% pentru persoanele juridice care îşi plătesc integral obligaţiile către bugetul local până pe 31 martie 2015.

În primele patru luni ale anului în judeţ au fost înfiinţate 469 de afaceri noi, peste 85% dintre ele fiind în municipiul Botoşani. 
BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean