Prima pagină » Numără chimicalele, şi nu caloriile, pentru a-ţi păstra silueta şi sănătatea!

Numără chimicalele, şi nu caloriile, pentru a-ţi păstra silueta şi sănătatea!

In ultimul deceniu, ne-am preocupat tot timpul de numaratul caloriilor pentru a ne imbunatati sanatatea si controla greutatea.

Am fost atat de obsedati de numarul caloriilor de pe etichetele produselor, incat am uitat ce conteaza cu adevarat!

 

USA Today a anuntat de curand ca etichetele cu informatiile nutritionale de pe mai mult de 700.000 de produse vor fi regandite in viitorul apropiat. Tinand cont de faptul ca din ce in ce mai multi oameni sunt supraponderali sau obezi, scopul acestei actiuni este sa ii faca pe oameni mai constienti de ce si cat consuma. Atentia va fi centrata pe calorii, zaharuri adaugate si portii realiste.

Este un lucru bun, intr-adevar, sa aduci aceste teme in discutie, in special problema indulcitorilor, pentru ca astfel oamenii devin constienti de cat de mult zahar mananca. Totusi, cel mai important lucru este omis. Dupa Dr. Sally Norton, un specialist in probleme de slabit, ar trebui sa ne concentram mai mult pe chimicalele din mancare decat pe numarul de calorii pe care le contine.

„Nu numai ca numaratul caloriilor este o metoda ineficienta de controlare a greutatii, dar prin concentrarea intregii noastre atentii asupra numarului de calorii ingerate, uitam de celelalte ingrediente nesanatoase din mancare, cum ar fi excesul de grasimi si de zahar si, in special, de un lucru care este adesea ignorat, chimicalele” , a declarat dr. Sally.

Zilele „echilibrului energetic”, sau ale consumului unui numar mai mare de calorii decat arse, s-au sfarsit. Cercetatorii isi dau seama treptat de ce inca ne ingrasam in ciuda tuturor eforturilor noastre de a numara caloriile. Spre marea lor surpriza, si-au dat seama ca nu caloriile trebuie sa fie blamate in primul rand; de vina sunt, de fapt, toxinele din mancare.

Mai multe studii au descoperit ca substante chimice cu efect de dereglare a nivelurilor hormonale, cum ar fi bisfenol A, ptalatii, monoglutamatul de sodiu (MSG), aspartamul si anumite pesticide interfereaza cu productia de insulina si deregleaza felul in care neuronii controleaza apetitul, marind in acest fel riscul de obezitate si bolile legate de aceasta, cum ar fi diabetul si afectiunile cardiovasculare.

In timp, am fost conditionati sa credem ca, „fara zahar”, sau „cu continut scazut de grasime” ca variante ale alimentelor care ne plac, sunt optiuni mai sanatoase. De fapt, chimicale ca indulcitorii, colorantii si conservantii sunt adaugate pentru a face mancarea mai atragatoare si a compensa pierderea gustului care survine in urma indepartarii grasimii si a zaharului.

„Anumite studii au aratat ca indulcitorii chimici ar putea, de fapt, sa ne faca sa mancam mai mult si sa ne ingrasam mai mult decat daca am manca zahar – nu ca zaharul ar fi bun pentru sanatate”, spune Dr. Sally Norton.

Este timpul sa incetam sa acordam atata atentie numarului de calorii din mancare. In loc de aceasta, ar trebui sa incepem sa numaram chimicalele si indulcitorii pe care ii consumam. Acestia sunt adevaratele rele care in timp iti distrug sanatatea. Evita o dieta cu un continut ridicat de alimente procesate si alege in schimb produse organice proaspete pe care le poti gati in casa, cum ar fi: fructe, legume, seminte, nuci si cereale integrale. Astfel vei reusi, ca efect secundar al unei asemenea diete, sa slabesti cu rezultate pe termen lung si sa-ti mentii o sanatate optima.

„Si daca asta nu este suficient, prin evitarea alimentelor semipreparate si procesate facem un bine si mediului inconjurator – impusti doi iepuri dintr-un foc, dupa parerea mea”, spune Dr. Norton.

Sursa: secretele.com

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)