Prima pagină » Roma: Incendiu cu repetiţie în casa unui bătrân, din cauza unei butelii

Roma: Incendiu cu repetiţie în casa unui bătrân, din cauza unei butelii

Un bătrân din comuna Roma a fost la un pas să rămână fără acoperiş deasupra capului pentru a doua oară în decurs de o lună, pentru că nu şi-a montat corect butelia care alimenta aragazul.

Cu toate că, în urmă cu o lună a rămas fără geamuri şi uşi la casă în urma unei explozii provocate de o acumulare de gaze provenită de la o butelie montată necorespunzător, acesta se pare că nu a conştientizat consecinţele utilizării incorecte a acesteia.
Marţi după-amiază, bătrânul şi-a schimbat butelia de la aragazul aflat în bucătăria de vară, iar miercuri dimineaţă, când a vrut să-şi facă o cafea, gazul acumulat în încăpere s-a aprins, incendiind o canapea şi o noptieră.
Pompierii botoşăneni au intervenit în cel mai scurt timp, au stins incendiul şi au scos butelia afară, înlăturând pericolul de explozie.
„În ultima lună, alţi cinci botoşăneni şi-au distrus, parţial, locuinţele pentru că nu au exploatat corespunzător buteliile care alimentau aragazurile. Doi dintre ei au ajuns la spital cu arsuri uşoare. Evenimentele au fost provocate ca urmare a scăpărilor de gaze şi a verificării incorecte a etanşării racordurilor. Două dintre explozii au fost urmate de incendii stinse de pompieri înainte de a produce pagube materiale însemnate”, a precizat plutonier adjunct Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)