Prima pagină » La un pas de dezastru din joaca copiilor

La un pas de dezastru din joaca copiilor

Peste zece tone de furaje şi două adăposturi de animale au fost distruse în urma a două incendii izbucnite, luni, în gospodăriile a două familii din Corni şi Băiceni (comuna Curteşti). Dacă la Băiceni furajele s-au „autoaprins”, la Corni incendiul a fost generat de mai mulţi copii care s-a jucat cu chibriturile în apropierea nutreţurilor. De la furaje, flăcările s-au extins la adăposturile de animale. În ambele cazuri, exista pericolul ca flăcările să cuprindă şi locuinţele din gospodărie.

„Pompierii au intervenit prompt şi au protejat de foc bunuri materiale în valoarea de circa 150.000 de lei. Pagubele au fost estimate la aproximativ 13.000 lei”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.
ISU Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, în continuare, atât acasă cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.
Totodată, pompierii îi sfătuiesc pe botoşăneni să-şi supravegheze copiii în permanenţă şi să nu lase la îndemâna lor mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete).

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

250x250x

250x250x

PNL Catalin Flutur 300 X 300

PNL Catalin Flutur 300 X 300