Prima pagină » Unicat în ţară: o fabrică din Botoşani produce 800 de tipuri de mobilă de bucătărie

Unicat în ţară: o fabrică din Botoşani produce 800 de tipuri de mobilă de bucătărie

O companie din Botoşani, care a investit 5 milioane de euro în tehnologie, a intrat pe o piaţă de nişă, cea a mobilei de bucătărie, şi produse în serie peste 800 de tipuri de mobilă. Primii fascinaţi de diversitatea oferită de firma botoşăneană sunt bucureştenii.

Daria Mob, companie condusă de omul de afaceri Claudiu Colescu, produce mobilă de bucătărie în serie dar utilajele din dotare şi un program special îi dă posibilitatea să producă în serie nu mai puţin de 800 de tipuri de mobilier de bucătărie.

„Noi producem mobilier modular de serie care poate fi adaptat la orice cerinţă şi producem toată gama, lemn, MDF, tridimensionat, MDF ultralucios şi PAL normal. Chiar dacă se poate forma orice tip de mobilier, preţurile sunt la nivel de serie, nu de comandă”, a declarat Claudiu Colescu.

Fabrica Daria Mob din Cătămărăşti Deal are o capacitate de producţie de 3.000 de unităţi lunar, iar în momentul de faţă lucrează 300 de bucătării în fiecare lună, cele mai multe dintre ele ajungând pe piaţa din Bucureşti.

„Cerere mare avem din zona Bucureştiului. Comparativ cu preţul din Bucureşti, noi producem la mai puţin de jumătate faţă de ce există acolo, iar calitatea este la standarde germane”, a completat Colescu.

Fabrica botoşăneană are o divizie de vânzare a fronturilor pentru unităţile mici de producţie la comandă.
Daria Mob intenţionează să cumpere în perioada următoare prima maşină de căntuit cu laser din România, care nu mai foloseşte adezivi chimici, iar Colescu susţine că vrea să adopte standardele japoneze, care sunt cele mai ridicate din lume.
Daria Mob are 18 salariaţi, iar dacă ar produce la capacitate maximă ar putea angaja până la 180 de persoane.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean