Prima pagină » Pentru prima dată se va întâmpla asta la iniţiativa unui patronat. Mii de botoşăneni sunt vizaţi!

Pentru prima dată se va întâmpla asta la iniţiativa unui patronat. Mii de botoşăneni sunt vizaţi!

Patronatul Român a anunţat că va demara, din această săptămână, discuţiile pentru a aduce la masa negocierilor atât crescătorii de ovine şi bovine, cât şi oamenii de afaceri care deţine fabrici de prelucrare a laptelui. Este prima dată când la nivel local are loc o astfel de iniţiativă.

„Vrem să aducem la aceeaşi masă producătorii şi procesatorii pentru a discuta şi pentru a se stabili o politică pe viitor a preţului laptelui. Începem să discutăm cu procesatorii şi să aducem reprezentanţii fabricilor din judeţ la masa negocierilor cu producătorii”, a declarat Dragoş Lupaşcu, preşedintele Patronatului Român Filiala Botoşani. Acesta va discuta cu industriaşii din domeniu pentru a reuşi să-i convingă să negocieze cu producătorii din judeţ.

Întâlnirea dintre industriaşi şi fermieri va avea impact asupra a mii de crescători de animale din judeţ.

Fermierii botoşăneni susţin că o creştere uşoară a preţului i-ar determina să nu mai livreze lapte la fabricile din afara judeţului.

„Acum sunt şi firme din Suceava şi Braşov care colectează lapte de la noi şi dacă am primi de la fabricile botoşănene un preţ mai bun atunci fermierii botoşăneni nu ar mai da lapte la alţi procesatori din alte judeţe”, a declarat Ionică Nechifor, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine MOLDOOVIS.

În judeţul Botoşani sunt câteva fabrici mari de procesare a laptelui, Five Continents şi Lacto Solomonescu fiind cele mai importante, care îşi distribuie produsele la nivel naţional prin lanţurile de hipermarketuri, iar la Five Continents se fabrică şi produsele sub brandurile proprii ale lanţurilor Carrefour, Kaufland şi Lidl, precum şi cunoscutele produse ale nemţilor de la Muller.

Cele trei reţele de comerţ şi nemţii de la Muller au fost încântaţi de calitatea laptelui din judeţ şi de modul de lucru al fabricii botoşănene şi au ales unitatea de la Răchiţi pentru a-şi fabrica produsele sub brand propriu.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean