Prima pagină » Găteşte cu chef Silviu Furdui: piept de curcan cu cartof evantai, chipsuri de ceapă şi sos

Găteşte cu chef Silviu Furdui: piept de curcan cu cartof evantai, chipsuri de ceapă şi sos

Salutare! Astăzi vom găti împreună carne de curcan.

Ingrediente pentru două persoane:
400 gr piept de curcan
2 cartofi mari
1 ceapă
100 gr mozzarella
250 ml smântână de gătit
1 căciulie usturoi
50 gr de unt
100 ml ulei de măsline
Sare şi piper
Mod de preparare:
Vom începe prima dată cu sosul de care o să avem nevoie. Într-o oală punem smântână, usturoiul curăţat şi untul. Lăsăm să fiarbă o oră la foc mic.
Pieptul de curcan îl condimentăm cu sare şi piper, îi dăm faţă în tigaie sau pe grătar, apoi îl băgăm la cuptor timp de 30 minute la o temperatură de 180 de grade.
Cartoful îl spălăm, îl crestăm, adăugăm mozzarella peste el şi îl băgăm la cuptor aproximativ 45 de minute cu o temperatură de 180 de grade.
Ceapa o curăţăm, o tăiem felii şi le prăjim la 150 de grade, până când culoare va deveni aurie.
După ce smântâna a fiert, băgăm un blender în ea pentru a obţine un sos cremos.
Dăcă v-a plăcut reţeta de astăzi vă invit să o gătiţi. Este un preparat simplu şi gustos. Ne vedem săptămâna viitoare cu alte reţete gustoase. Să fiţi sănătoşi!


BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean