Prima pagină » Unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri botoşăneni face un anunţ URIAŞ

Unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri botoşăneni face un anunţ URIAŞ

Economia judeţului Botoşani a primit o veste uriaşă din partea unuia dintre cei mai importanţi oameni de afaceri locali. Tonino Boldea, proprietarul companiei Five Continents Group SRL, unul dintre cei mai importanţi producători de lactate la nivel naţional, a declarat că fabrica sa va continua să proceseze laptele colectat de la fermierii botoşăneni în ciuda faptului că nu mai există cotă de lapte impusă şi că laptele de import este mai ieftin.

„Nu mai sunt cote de lapte dar eu aş vrea să export lapte din România, nu să import. Eu la Five Continents nu voi procesa lapte de import, chiar dacă este mai ieftin. Nu pot face asta nici în calitate de om de afaceri, pentru că aş omorî producătorii cu care colaborez de mulţi ani şi pe care mă bazez şi pe viitor, şi nu pot face asta ca român. Păi dacă ajungem să mai importăm şi materia primă atunci nu mai e nimic în ţară. Interesul meu personal este să protejez fermierii de la noi. Dacă vom importa lapte să prelucrăm atunci ne nenorocim şi pe noi şi pe ei, pe fermieri”, a declarat Tonino Boldea.

Anunţul patronului de la Five Continents va crea o stare de confort pentru mii de fermieri botoşăneni care livrează de ani de zile lapte către fabrica din Răchiţi.

O reorientare a unui mare procesator de lapte către materia primă de import ar însemna un adevărat dezastru pentru fermierii botoşăneni şi pentru economia judeţului. 

 

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean