Prima pagină » Unul dintre cele mai delicioase moduri în care poţi pregăti mielul pentru masa de Paşi

Unul dintre cele mai delicioase moduri în care poţi pregăti mielul pentru masa de Paşi

Găteşte cu chef Silviu Furdui! Miel la cuptor cu cartofi noi, salată de lobodă, leurdă, ceapă verde şi sos de roşii.

1 pulpa miel
500 gr cartofi noi
2 legături lobodă
2 legături ceapă verde
2 legături leurdă
2 legături usturoi verde
200 ml vin alb sau roşu
100 ml ulei măsline
2 morcovi
4 cepe
1 jumătate de ţelină
Coriandru
Turmeric
Foi de dafin


Mod de preparare:
Pulpa de miel se spală bine, se curăţă de ştampila comercianţilor), se freacă bine cu sare, piper, turmeric, boabe de coriandru strivite şi se pune într-o tavă de cuptor. Se adaugă o legătură de usturoi, cepele tăiate în 4, morcovul tăiat rondele, ţelină tăiată cuburi dar nu foarte mici. Se stropeşte cu ulei de măsline, jumătate din cantitatea de vin şi 200 ml de apă. Se bagă la cuptor timp de 4 ore la 140 de grade.
Cartofii se spală bine, se asezonează cu sare şi piper, se pun într-o tavă de cuptor şi se adaugă vinul şi o legătură de usturoi tăiată rondele. Se stropesc cu ulei de măsline şi se bagă la cuptor timp de 1 oră şi 15 min la 160 de grade.
Când carnea este aproape gata, spălaţi verdeţurile şi faceţi o salată. O dresaţi cu ulei de măsline şi oţet de roşie.

Cam atât pentru astăzi. Eu va urez un Paşte fericit şi masă bogată. Să fiţi sănătoşi!

 

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean