Prima pagină » TVA pentru agroalimente se reduce la 9%. Vezi ce spun comercianţii botoşăneni!

TVA pentru agroalimente se reduce la 9%. Vezi ce spun comercianţii botoşăneni!

Guvernul a anunţat reducerea de la 24 la 9% a TVA-ului la produsele agroalimentare şi a unor servicii. Comercianţii botoşăneni au păreri împărţite cu privire la impactul pe care îl va avea măsura reducerii TVA la 9% pentru produsele agroalimentare.

Adrian Bidaşcă(Pita Express): „Categoric va creşte consumul după scăderea TVA-aului la produsele alimentare până la 9%. Şi preţurile vor scădea cu 15% pentru că firmele vor să aibă vânzări, să aibă rulaj să se poată dezvolta. Aşteptăm şi scăderea cealaltă la TVA-ul general la 20%. Firmele româneşti vor avea putere de creştere mai mare”. Acesta susţine că a urmărit evoluţia preţurilor după aplicarea scăderii de TVA până la 9% la produsele de panificaţie şi acolo producătorii au aplicat reducerea preţurilor.

Ionel Roşu(Admir): „Eu aş fi vrut să scadă sau să dispară alte taxe şi impozite cum ar fi CAS şi toate fondurile speciale. Mă îndoiesc de faptul că veriga finală a lanţului comercial, respectiv cumpărătorul, va simţi semnificativ la buzunar această scădere de 15%. Tot lanţul comercial o să câştige şi o să piardă statul care suntem noi şi care aveam nevoie de bani la spital, cultură şi şcoli”. Patronul Admir şi Admir.ro a spus că în cazul TVA-ului la pâine preţul final a scăzut doar demonstrativ pentru câteva luni, după care a crescut.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean.ro