Prima pagină » Gătește cu chef Furdui: Fructe de mare cu usturoi și ardei iute

Gătește cu chef Furdui: Fructe de mare cu usturoi și ardei iute

Astăzi o să gătim fructe de mare. Părerile oamenilor sunt împărțite în privința faptului că ele ar fi de post sau nu. Eu știu doar un sigur lucru: sunt foarte bune.

 

Ingrediente:

4-5 creveți
1 tentaculă de caracatiță
100 gr de vongole
100 gr de micii
4 calamari
4-5 roșii chery
2-3 ridichi
1 borcan zacuscă de pește de casă
Ulei de măsline
Usturoi și ardei iute


Începem să curățăm toate fructele mare sub jet de apă rece. Midiile și vongolele le curățăm bine de calciu care este depus, de nisip și de alge. Caracatița se pune la fiert timp de o oră, cu o lămâie, câteva foi de dafin și boabe de piper. Calamari se curăță și se scot toate oasele din interior. Creveții și ei vor fi decorticați și curățați.

Midiile și vongolele se călesc puțin în ulei de măsline cu ardei iute și usturoi, se adaugă vin alb și o supă de pește dacă o aveți la îndemână. Calamari vor fi umpluți cu zacusca de pește și se trag la tigaie 3-4 minute. Creveții se gătesc în tigaie cu usturoi și ardei iute două, trei minute. Toate aceste se pun pe farfurie după placul fiecăruia și se stropesc cu ulei de măsiline.
Atât pentru săptămâna aceasta. Ne vedem joia viitoare când o să vă gătesc o salată gustoasă!
Vă doresc poftă bună și să fiți sănătoși!

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)