Prima pagină » O instituție va cheltui 1,8 milioane lei într-o singură lună, iar efectele se vor simți peste 7 ani

O instituție va cheltui 1,8 milioane lei într-o singură lună, iar efectele se vor simți peste 7 ani

Direcția Silvică a dat startul la plantat arbori! Luna Plantării Arborilor a debutat la Direcția Silvică Botoșani și va duce la împăduri pe nu mai puțin de 190 de hectare de teren cu peste un milion de puieți, plantații care vor fi urmărite în următorii șapte ani, când se va considera că este finalizată împădurirea pe această suprafață.

Programul de împădurire aprobat de Regia Națională a Pădurilor Romsilva pentru această primăvară în județul Botoșani este de 128 hectare de împăduriri integrale și 68 de hectare completări în plantații mai vechi.

„Noi n-am propus să împădurim o suprafață de 140 de hectare, din sarcina anuală de 148 hectare, și să efectuăm completări, consolidări, pe o suprafață de 68 hectare”, a declarat Gheorghe Rusu, directorul Direcție Silvice Botoșani.

Pe lângă lucrările de împădurire pe cale artificială, Direcția Silvică Botoșani și-a propus să regenereze pe calenaturală o suprafață de 65 hectare, din sarcina anuală de 95 hectare. Regenerările naturale se vor realiza în urma tăierilor de racordare în suprafețele parcurse cu tăieri de regenerare sub masiv și în urma tăierilor în crâng efectuate în arboretele de salcâm și salcie.

Confom planurilor tehnico-organizatorice aprobaate, suprafețele de împădurit vor fi de 53 hectare la Ocolul Silvic Flămânzi, 46 hectare la OS Darabani, 24 hectare la OS Mihai Eminescu, 9 hectare la OS Trușești, 3 hectare la OS Dorohoi și 5 hectare la OS Botoșani.

Majoritatea puieților necesari pentru această primăvară sunt asigurați din pepinierele proprii, 773.000 puieți, iar 285.000 de puieți provin prin transfer de la direcțiile silvice vecine.
Cele mai multe suprafețe se vor planta în această primăvară cu gorun, stejar, fag, salcâm, salcie, plop, frasin, paltin, ulm, cireș, mojdrean și sălcioară.

„Pentru efectuarea lucrărilor de împăduriri din această primăvară au fost alocate importante resurse financiare, acestea fiind de peste 1,52 milioane lei din fonduri proprii și peste 128.000 de lei din fonduri bugetare, fodul de ameliorare a fondului funciar cu destinație silvică”, a completat Gheorghe Rusu.

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)