Prima pagină » Consilierii locali au aprobat taxele și impozitele locale cu facilități pentru firme

Consilierii locali au aprobat taxele și impozitele locale cu facilități pentru firme

Taxele locale din Botoșani au rămas la același nivel pentru populație, au stabilit consilierii locali, în timp ce pentru firme unele au scăzut chiar.
Proiectul de hotărâre privind volumul taxelor propus de primarul Ovidiu Portariuc a fost amendat de consilierii PNL și PDL care au propus facilități pentru agenții economici.

Consilierii locali ai PSD, partid din care face și primarul Ovidiu Portariuc, nu au putut să se opună celor din PNL din cauza minorității în care s-au aflat.
Consilierii PNL au trecut chiar și peste intervenția lui Valerian Sănduc, directorul economic al Primăriei Botoșani, care a spus că vor fi probleme la capitolul funcționare a instituției din cauza reducerii taxalor aplicate agenților economici.
„Vorbesc despre agenții economici unii consilierii locali care nu au nicio legătură cu mediul de afaceri, care nu au activat niciodată în privat”, a fost critica adusă de primarul Portariuc unor consilieri locali PNL.
„Cred că cel mai important mesaj a fost că nu se majorează taxele, într-un context în care suntem supuşi unor scumpiri. Acesta este mesajul cu care am încercat să venim şi să realizăm un buget. Nu suntem aici să luăm măsuri care să aducă un plus de imagine, trebuie să gestionăm responsabil acest oraş, chiar dacă uneori pierdem din imagine, dar raţiunea trebuie să învingă. Nu suntem aici, în Consiliul Local, reprezentanţii mediului economic, ci suntem reprezentanţii tuturor botoşănenilor”, a mai spus Portariuc, adăugând că în CL s-a votat deja acordarea ajutorului de minimis pentru investițiile de minim 75.000 euro și eșalonarea la plată a datoriilor.
După discuții de aproape o oră pe acest proiect, Consiliul Local a aprobat scăderea de la 1,% a 1,3% a ctei pentru calculul impozitului pe clădiri impus persoanelor juridice, diminuarea cu 50% a taxei pentru utilizarea punctelor de staționare pentru taxi și acordarea bonificaţiei de 10% pentru persoanele juridice care îşi plătesc integral obligaţiile către bugetul local până pe 31 martie 2015.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)