Prima pagină » Țurcanu, condamnat definitiv la 6 luni închisoare cu suspendare

Țurcanu, condamnat definitiv la 6 luni închisoare cu suspendare

Liderul PNL Botoșani, Florin Țurcanu, care este și președinte al Consiliului Județean Botoșani, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare în dosarul în care era acuzat de ilegalități în partid.

Judecătorii Curții de Apel Suceava au menținut pedeapsa primită de Țurcanu la Judecătoria Botoșani, respectiv aceea de 6 luni închisoare cu suspendare și termen de încercare de doi ani și șase luni pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual și uz de fals. Țurcanu a fost acuzat că în 2009, după ce a preluat președinția PNL, a făcut mai multe falsuri pentru a da afară din partid doi consilieri județeni care nu îi erau apropiați pentru a fi înlocuiți cu doi membri de partid care ascultau de ordinele lui.

Judecătorii l-au găsit vinovat pe Țurcanu pentru excluderea din PNL a Aureliei Aroșaie și Cristinei Bahrin, care la acel moment erau consilieri județeni, iar aceasta din urmă a fost și vicepreședinte al CJ, dar și a lui George Ostafie, fost consilier local.
Florin Țurcanu nu a putut fi contactat telefonic, telefonul său fiind lăsat la una dintre membrele cabinetului său de la Consiliul Județean.

COMUNICAT:
Având în vedere recenta decizie finală a Curții de Apel Suceava, cu privire la procesul în care a fost parte, vă informăm că în perioada imediat următoare președintele Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, va susține o conferință de presa în care va exprima public un punct de vedere ferm și final cu privire la parcursul său politic. Florin Țurcanu va comunica public și decizia sa cu privire la mandatul pe care legal îl deține în fruntea Consiliului Județean Botoșani.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)