Prima pagină » VIDEO Greva foamei și plângere penală la DNA față de Primăria Botoșani

VIDEO Greva foamei și plângere penală la DNA față de Primăria Botoșani

O botoșăneancă a intrat în greva foamei în formă de protest la adresa Primăriei Botoșani. Aceasta a făcut și plângere penală la DNA.
Rodica Cărpuș a intrat în greva foamei, de astăzi dimineață, pentru că din cauza Primăriei riscă să i se dărâme o parte din casă.

Femeia spune că a fost în audiențe de două ori la Cătălin Flutur, pentru a i se rezolva problema, și de opt ori la Ovidiu Portariuc, și totul ține de un singur document pe care l-a cerut și care i-ar salva imobilul. Este vorba despre un conflict ajuns în instanță între doi vecini de pe strada Calea Națională, lângă Conrec.

„Am fost de două ori la fostul primar și de opt ori la actualul primar pentru a cere să îmi dea schița terenului pe care vecinul meu la concesionat de la Primărie și din cauza căruia și-a mutat gardul în terenul meu și îi vine gardul prin casa mea. Am fost și la domnul viceprimar Buliga și măcar el a fost corect, mi-a spus: „Doamnă, nu pot să vă dau ceva ce nu există”. Am făcut plângere penală și la DNA față de Primărie prin primar și voi face greva foamei până mi se rezolvă problema. S-a ajuns la asta din cauza unui teren luat în concesiune de vecinul meu și eu vreau doar să mi se pună la dispoziție schița terenului pe care Primăria l-a concesionat, atât. Dacă am asta câștig procesul, dacă nu îl pierd definitiv”, a spus Rodica Cărpuș.


Aceasta s-a judecat cu Valeriu Dan Husac, vecinul său, pentru o fâșie de teren între casele lor, a pierdut procesul și a primit și sancțiune pentru tulburare de posesie după ce vecinul a dărâmat gardul vechi și a construit altul care ar trebui să treacă prin casa familiei Cărpuș.

Husac susține că familia Cărpuș se cramponează de o clădire construită ilegal și pe care ar trebui să o dărâme. „Au venit cei de la Poliția Locală, mi-au făcut un proces verbal de sancționare pentru că nu aș avea autorizație de construcție pentru gard, dar eu am în autorizare, de la domnul arhitect, prinsă autorizarea împrejmuirii proprietății. Acum să văd ce îmi vor trimite acasă, ce au constatat ei. Am să trimit o adresă la Primărie să mi se pună la dispoziție numele funcționarilor care nu și-au făcut treaba, deoarece eu când am luat terenul în concesiune un domn din Primărie s-a opus și am obligat instituția în instanță să îmi concesioneze terenul în 2008 și acum avem aici construcții ilegale, la vecini, dar nimeni nu face nimic. Eu am să le fac plângere pentru abuz în serviciu sau neglijență în serviciu”, a declarat Dan Husac.

Acesta spune că nu are niciun conflict cu vecinii săi, doar că vrea să-și ia înapoi terenul ocupat de aceștia.
Bărbatul susține că și-a angajat o firmă de pază și protecție pentru a se proteja de vecinii săi. Mai mult, Husac, care a fost avocat, spune că vecinii săi au mai multe condamnări cu suspendare pentru evaziune fiscală și că trebuie să se ferească de alte greșeli pentru a nu executa pedepsele. 

 

VEZI pe BanulBotosaneanTV ce spune grevista foamei

https://www.youtube.com/watch?v=96jt5Cd7qA8&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=hrlYX5-Zu0Y&feature=youtu.be
www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)