Prima pagină » Nemții vin din Sibiu într-o comună din Botoșani și dezvoltă producția de mobilă

Nemții vin din Sibiu într-o comună din Botoșani și dezvoltă producția de mobilă

O firmă cu capital german vrea mobilă produsă într-o comună din Botoșani. Reprezentanții companiei Bauer-Konstrukt, care are afaceri în Sibiu, au solicitat sprijinul Primăriei Dîngeni pentru a dezvolta ateliere de mobilă.

„Ei vor cinci ateliere pentru a produce mobilă, parchet, geamuri și uși. Fiecare atelier va avea între 5 și 25 de angajați. Primăria Dîngeni se va implica direct și prin firma pe care o deține va înființa un atelier cu 15 muncitori, este vorba despre foștii salariați de la secția Cooperației”, a declarat Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni.

Acesta a precizat că a discutat deja cu meșterii populari care lucrează în lemn și care vor produce pentru firma germană mobilier sculptat.
Atelierele care vor lucra pentru nemți vor beneficia de facilități fiscale adoptate de Consiliul Local Dîngeni și prevăzute de Codul Fiscal și Legea finanțelor publice locale.

Primarul Rotundu a postat, pe contul său de Facebook, detalii despre solicitarea firmei cu capital german și chiar conținutul unui e-mail primit de la reprezentantul societății:
„Comuna Dîngeni are iarăși posibilitatea de a înființa noi locuri de muncă prin dezolvatrea agenților economici existenți care lucrează în domeniul confecții de mobilier.

[Numele meu este Robert Anton de la Bauer-Konstrukt.

Asa cum am convenit telefonic, revin in scris cu rugamintea de a ma ajuta in vederea gasirii in zona localitatii dvs. a unor ateliere care se ocupa cu prelucrarea lemnului (mic si mare mobilier, usi si ferestre, scari, parchet etc).
Aceste informatii ne sunt necesare pentru ca suntem in faza de analiza in vederea demararii unor proiecte de constructii in zona dvs. si avem nevoie sa stim daca putem gasi cativa furnizori locali (5-10) cu care sa putem colabora pe viitor.
Precizam ca, din experienta proiectelor trecute, preferam colaborarea cu firmele mici (5-25 angajati) sau chiar cu micile ateliere sau producatori individuali (1-5 angajati).
Multumesc anticipat pentru sprijinul acordat]”.

Citește și: 

Nici Moș Crăciun nu ar vrea să mai plece de acolo! Raiul copiilor!


www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)