Prima pagină » O comună va avea gaz metan în toate cele 7 sate

O comună va avea gaz metan în toate cele 7 sate

Comuna lui Mihai Eminescu va fi prima din județ în care toate satele vor avea gaz metan. Proiectul Primăriei comunei Mihai Eminescu cuprinde racordarea a 890 de consumatori casnici, câteva zeci de firme, școli, grădinițe și Memorialul Ipotești.

„Am primit avizul ANRE, am făcut mici modificări la proiect, am completat ce trebuia completat și am obținut și ultimele avize. La anul, ar trebui, dacă suntem sănătoși, să se facă procedurile de achiziții la Ministerul Economiei. Noi avem pre-contracte cu 890 de consumatori casnici, gospodării, fără firme și instituții publice, fără Memorialul Ipotești, în total ar fi peste 1.000 de noi consumatori și sperăm ca acest proiect și acest număr de consumatori să fie tentant pentru E.ON și să facă investiția”, a declarat deputatul Verginel Gireadă, fostul primar al comunei Mihai Eminescu.

Proiectul are două faze, iar în primar vor fi racordate la gaz metan satele Manolești, Stâncești, Cătămărăști Vale, Ipotești și Cucorăni, urmând ca în a doua fază să fie racordat și satul Cervicești. Celălalt sat al comunei, Cătămărăști Deal, este racordat la gaz metan din 2005, când Primăria a investit în extinderea magistralei cu doi kilometri.

De asemene, proiectul va prevedea și o cofinanțare din partea Primăriei Mihai Eminescu, care va fi de aproape 10-15% din contract.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)