Prima pagină » Nu e glumă! O instituție a statului face PROFIT și aduce bugetului peste 110.000 euro

Nu e glumă! O instituție a statului face PROFIT și aduce bugetului peste 110.000 euro

Într-o țară în care suntem învățați ca instituțiile publice să toace banii adunați la buget, mai sunt și excepții. O instituție a statului din Botoșani reușește să facă profit și să aducă bani frumoși bugetului. Este vorba despre Direcția Silică Botoșani, care funcționează într-unul dintre județele cu cele mai mici suprafețe împădurite din țară.

Mai mult decât atât, Direcția Silvică reușește să facă profitul într-un an în care a investit mult în reabilitarea rețelei de drumuri silvice.

„Per total 2014 încheiem cu un profit de 500.000 lei și am avut un an în care am investit mulți bani în reabilitarea rețelei de drumuri silvice”, a declarat Gheorghe Rusu, directorul Direcției Silvice.

Silvicultorii botoșăneni au adus profit statului prin vânzarea masei lemnoase la licitație cu prețurile cele mai bune și prin valorificarea fructelor de pădure.

Astfel, după ce au cheltuit tot fondul de salarii, după ce au dat banii pentru întreținerea parcului auto, banii pe combustibil auto, asigurarea parcului auto, după ce au cheltuit banii pentru investiții, șefii Direcției Silvice au tras linie, iar instituția a adus statului român un profit de 500.000 lei după activitatea din 2014.

Trebuie precizat că județul Botoșani este unul dintre puținele care și-a majorat suprafața împădurită în ultimii 25 de ani. 

 

www.facebook.com/banulbotosanean

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)