Prima pagină » O comună din Botoșani vrea să atragă pensionari din toată Moldova cu un centru de tratamente

O comună din Botoșani vrea să atragă pensionari din toată Moldova cu un centru de tratamente

Izvorul de apă care arde, apă sulfuroasă, de la Hlipiceni va fi exploatat printr-un proiect finanțat din fonduri europene. Primăria vrea să construiască o bază de tratament pentru pensionari și nu numai, care să atragă persoane din toată regiunea Moldovei. 

 

Marian Luchian, primarul comunei Hlipiceni, a spus că proiectul va fi inclus în strategia de dezvoltare a Grupului de Acțiune Locală Sulița și că apoi va intra la finanțare.

„Se va introduce obiectivul de la noi în GAL Colinele Moldovei de la Sulița, din care face parte și comuna Hlipiceni, și apoi vom vedea ce finanțare vom reuși să prindem. Noi vrem să facem un centru de tratament pentru bătrâni combinat cu un azil pentru persoanele vârstnice. Vom vedea pe ce ne încadrăm și ce finanțare vom atrage”, a declarat primarul comunei Hlipiceni.

În 2014 s-au făcut la Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie din Bucureşti analize la apa sulfuroasă de la Hlipiceni și a reieșit că acestea au proprietăți curative asemănătoare celei din Nicolina, județul Iași. Primăria Hlipiceni vrea să se folosească și de avantajul reprezentat de faptul că are acces și la transportul CFR iar pensionarii din toată Moldova pot ajunge acolo, gratuit, cu trenul. 

Până atunci, apa sulfuroasă din Hlipiceni este folosită de localnici și de locuitorii comunelor învecinate pentru tratarea anumitor boli.

Relaţii suplimentare se pot obţine de la sediul DJDP Botoşani, strada Victoriei nr. 2 Botoşani, tel/fax 0231.510.792.
www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

250x250x

250x250x