Prima pagină » A venit iarna, nu ratați untul!

A venit iarna, nu ratați untul!

Vă place untul? Atunci consumați-l cu încredere pe cel care are cel mai mare procent de grăsime. Vă aduce doar beneficii!

Untul neprocesat conține 82% grăsime, este ușor galben și poate fi consumat mai ales dimineața, fără probleme, alături de o felie de pâine integrală. Este ușor de digerat inclusiv de către copii.

 

Untul conține acizi grași cu lanț mediu, care nu descarcă bila pentru a fi digerați. Spre exemplu, în cazul oricăror alte grăsimi (din carne spre exemplu), vezicula biliară își eliberează conținutul ca să poată fi digerate. Bila are rolul de a scinda grăsimile din hrană, tocmai ca acestea să poată fi procesate de aparatul digestiv. În cazul în care mâncați unt, bila nu este descărcată în digestie și tocmai de aceea puteți consuma până la 20-40 de grame pe zi.

Dacă faceți sport, untul se poate consuma și în curele de slăbire. Conține acizi linoleici conjugați, care contribuie la redistribuirea grăsimii abdominale. Astfel, obțineți o siluetă armonioasă. Contrar a ceea ce se crede, untul intervine direct în protecția cardiovasculară, deși conține grăsimi saturate.

S-a descoperit că untul stimulează creșterea colesterolului bun, HDL colesterolul, cea mai importantă fracțiune a profilului lipidic din sânge, cel care ne protejează împotriva bolilor cardio-vasculare.
Mai mult, studii recente îl trec printre lista alimentelor obligatorii în prevenția cancerului de sân, de piele și de colon.

Sursa: oanacuzino.ro

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)