Prima pagină » Se deschide o nouă fabrică de mobilă din lemn masiv cu o investiție de 235.000 euro

Se deschide o nouă fabrică de mobilă din lemn masiv cu o investiție de 235.000 euro

Județul Botoșani va avea o nouă fabrică de mobilă din lemn masiv. Cu o investiție totală de 235.000 euro, noua fabrică va fi deschisă în perioada următoare în comuna Ripiceni, pe malul Prutului. Un fost grajd lăsat în bălării va deveni zonă de producție, iar câțiva localnici vor avea un loc de muncă.

„Este o investiție care se face prin Grupul de Acțiune Locală Săveni. Din câte știu eu, s-a semnat contractul de finanțare și se așteaptă aparatura. Cei care vor deschide fabrica au luat o hală de la fostul IAS din localitate, hală care aparținea lui Gabriel Chiriac de la Electrocontact, au modernizat-o și așteaptă să vină linia de producție. Vor fi create câteva locuri de muncă, vor veni mai mulți bani la bugetul local, ceea ce este foarte bine pentru noi”, a declarat Gabriel Talef, primarul comunei Ripiceni. Acesta susține că deschiderea unei unități de producție în comună va avea impact în economia locală, având în vedere că firma care deține fabrica își are sediul acolo. 

Finanțarea acestui proiect se face prin GAL „Valea Bașeului de Sus”, din Săveni. Președintele acestui GAL este Lucian Trufin, primarul comunei Vlăsinești.
„Proiectul se numește „Înființare hală producție mobilier și alte produse de dulgherie și tâmplărie”, se va realiza la Ripiceni, are o valoare de 235.000 euro, iar partea de finanțare acordată de GAL este de 161.000 euro. Diferența este cofinanțare a beneficiarului. Se vor crea șapte noi locuri de muncă și se va produce mobilă, uși, lambriuri, elemente pentru scări, parchet”, a spus Trufin.

Acesta a precizat că proiectul se află în partea de contractare a liniilor de prelucrare și asamblare a produselor finite. Mai mult, o parte din piața de desfacere a fabricii de la Ripiceni va fi județul Iași printr-un magazin de mobilă în municipiul Iași deținut chiar de unul dintre cei doi proprietari ai fabricii.
Cei șapte viitori salariați ai fabricii de mobilă de la Ripiceni urmează cursuri de pregătire printr-un proiect cu finanțare europeană derulat de o altă fabrică de mobilă din județul Botoșani.

De menționat este și faptul că unul dintre proprietarii fabricii este soția fratelui lui Lucian Trufin, președintele GAL Săveni, însă acesta susține că nu există nicio urmă de incompatibilitate și că proiectul nu a fost favorizat în niciun fel.
„Vorbim despre persoane care până acum au comercializat mobilă din lemn masiv dar care nu aveau și unitatea de producție și au investit bani în acest proiect. Nu este nici urma de incompatibilitate”, a completat Trufin.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)