Prima pagină » Botoșănenii vor lua cu asalt Centrul istoric. Vezi ce schimbare majoră s-a votat!

Botoșănenii vor lua cu asalt Centrul istoric. Vezi ce schimbare majoră s-a votat!

Războiul politic între PSD și primarul Ovidiu Portariuc, pe de o parte, și consilierii PNL-PDL, de cealaltă parte, nu a ocolit nici organizarea festivalului verii Summer Fest doar că de data aceasta ar putea ca acest război să aducă și ceva bun.
Având majoritatea în Consiliul Local, PNL și PDL au lăsat în primă fază fără finanțare din partea bugetului local acest festival, primarul propunând 50.000 lei, și s-a stabilit ca el să fie organizat din sponsorizări.

Dezbaterile pentru acest proiect au durat mai bine de o oră și s-au finalizat prin schimbarea locului de organizare. Astfel că Summer Fest nu va mai fi organizat pe Pietonalul Unirii, ca până acum, ci în Centrul istoric al municipiului Botoșani.
Consilierii PNL și PDL au motivat că prin această mutare vor sprijini revitalizarea economică a Centrului vechi, în timp ce primarul Ovidiu Portariuc și consilierii PSD au susținut că agenții economici nu vor să meartă în acea zonă la festival și că totul va fi un fiasco.

Propunerea de organizare a Summer Fest în Centrul Istoric a aparținut lui Florin Ghiorghiță, consilier local PDL.
„Sunt de acord cu domnul Ghiorghiță ca de anul viitor să facem festivalul fără intervenția Primăriei. Anul trecut s-a ținut pe Unirii și au fost 110.000 oameni. Zic să găsim o formulă de compromis pe aceeași locație și în toamnă să discutăm ce facem pentru summer fest 2015 în ideea de a nu da bani de la primăriei”, a spus consilierul local PSD Mihai Tincu.

Primarul Ovidiu Portariuc a considerat mutarea festivalului în Centrul istoric drept o pedepsire a botoșănenilor: „Rugămintea mea este să nu pedepsiți 30-40.000 de botoșăneni. Îmi iau angajamentul că nu particip ca să nu spuneți că îmi fac campanie. Haideți să lăsăm deoparte disputele politice măcar pe acest subiect”.

Replica a venit din partea viceprimarului liberal Cătălina Lupașcu: „Nu consider că un botoșănean chemat să-și petreacă timpul liber în Centrul vechi este un botoșănean pedepsit”.

 

Cu 13 voturi pentru, din partea consilierilor PNL, PDL, PER, PNȚCD și Marius Cristescu, s-a votat ca Summer Fest să se organizeze în Centrul istoric și doar cu bani din sponsorizări.

Florin Ghiorghiță s-a oferit să atragă sponsorizări și să găsească o scenă mai ieftină și a propus o comisie din care să facă parte și primarul sau un consilier PSD, însă „puterea” a refuzat și nu s-a mai organizat comisia, urmând ca primarul Portariuc și aparatul primăriei să atragă sponsorizări pentru un eveniment care va avea loc la sfârșitul lunii august.

Și în 2013 s-a PNL și PDL au propus organizarea Summer Fest în Centrul istoric, însă în cele din urmă PNL a votat cu PSD organizarea pe Pietonalul Unirii.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)