Prima pagină » ȘOC la Nova Apaserv: angajații vor primi al 13-lea salariu

ȘOC la Nova Apaserv: angajații vor primi al 13-lea salariu

Situație incredibilă la Nova Apaserv SA, operatorul de apă și canal al județului. După ce în urmă cu jumătate de an era plină de datorii și se pregătea de reduceri salariale, compania de apă a ajuns în situația în care a plătit aproape un milion de dolari din restanțele la stat și anunță majorări de salarii pentru angajați.

Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean, acționarul majoritar al Nova Apaserv, a anunțat că în primele șase luni din an s-a realizat o economie de 17% la fondul de salarii.

„În septembrie sau octombrie, conducerea Nova Apaserv va stabili când, angajaților li se va da o primă de vacanță echivalentul unui salariu în plus. Vom vedea până atunci care este formula prin care vor fi dați oamenilor acești bani. Dacă se va mai face și compensarea cu Spitalul Județean, Nova Apaserv va ajunge în câteva luni să-și stingă total datoriile față de stat și își menține și plățile către furnizori la timp”, a declarat Florin Țurcanu.

Astfel, angajații de la Nova Apaserv vor primi al 13 salariu în anul 2014 după ce firma și-a revenit financiar în urma campaniei de recuperare a creanțelor de la populație și firme inclusiv prin debranșarea datornicilor.

Anul trecut, Țurcanu declara că la Nova Apaserv 8 din 10 salariați sunt pesediști. 

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)