Prima pagină » Flutur despre auditul TOP SECRET al lui Portariuc la Locativa și Urban Serv

Flutur despre auditul TOP SECRET al lui Portariuc la Locativa și Urban Serv

Primarul Ovidiu Portariuc le-a spus directorilor firmelor Locativa și Urban Serv, Cătălin Flutur, respectiv Simion Drelciuc, să detalieze rezultatele auditului efectuat de Pricewaterhouse Coopers(PwC), însă datele sunt SECRETE.

Cătălin Flutur a ținut o conferință de presă în care a prezentat jurnaliștilor faptul că NU poate să ofere detalii despre rezultatele auditului nici presei, nici consilierilor locali, nici membrilor Consiliului de Administrație, nici măcar celorlalți directori din Locativa.

„În momentul în care am fost invitat la Primărie, pentru prima dată în mod oficial în ultimii doi ani, am semnat o hârtie precum că am preluat raportul. Eu o să vin să vă spun ce clauze de confidențialitate s-au semnat, nu știu care a fost obiectul principal al contractului. Potrivit contractului este destinat numai pentru informarea și uzul Primăriei Botoșani. Eu mi-aș fi dorit să informez CA-ul pe care l-am convocat pe 25 dar nu am putut să spun niciun cuvând pentru că nu am voie, cum nici domnul primar nu poate să spună CL ce se află în raport pentru că nu are voie”, a declarat Cătălin Flutur.

Astfel, orice informație din auditul efectuat de PwC la Locativa și Modern Calor este considerată SECRETĂ și nu poate fi nici măcar citită de oricine, iar dacă este făcută publică se încalcă acel contract în care Primăria Botoșani acceptă clauzele de confidențialitate.
Fostul primar Cătălin Flutur spune că sunt bani publici și că suma pentru care a fost făcut contractul dintre Primărie și PwC nu este una mică.

„Eu cel puțin în campaniile electorale nu promiteam, dar una de reținut că va fi o transparență totală dacă se schimbă primarul. Au fost multe exemple că nu a fost o transparență totală în ultimii doi ani legat de modul în care se cheltuiesc unii bani”, a precizat Cătălin Flutur.

Fostul edil-șef, actual director al Locativa, spune, fără a da detalii tehnice, că raportul PwC confirmă ceea ce el știa că se întâmplă la Locativa și că dacă Primăria ar aplica ceea ce a stabilit PwC firma pe care el o conduce ar crește gradul de performanță.
„În fiecare lună pe 25 facem un raport și îl trimitem la Primărie, cu privire la gradul de îndeplinire a criteriilor de performanță. Dar sunt relații instituționale care nu se înțeleg și se sar. Primăria nu are căderea să facă un astfel de raport, Consiliul Local da, pentru că se substituie AGA. Dar și autoritatea tutelară în momentul în care a nominalizat membrii în CA nu mai are dreptul de imixtiune în viața unei societăți, potrivit legii”, a completat directorul general al Locativa.

Flutur a spus că, una peste alta, auditul a fost făcut corect de către cei de la PwC. 

În 2013, Cătălin Flutur susținea, într-o conferință la sediul PDL, că auditul este făcut împotriva sa pentru că considerat principalul dușman politic al primarului Ovidiu Portariuc. 

 


www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)