Prima pagină » Nova Apaserv, surpriză de aproape 1 milion de dolari

Nova Apaserv, surpriză de aproape 1 milion de dolari

Considerată de mulți moartă din punct de vedere economic, Nova Apaserv, firma care furnizează apă-canal în județul Botoșani, recuperează din creanțe și își achită din arierate.

În primele șase luni din 2014 compania Nova Apaserv a reușit să plătească aproape un milion de euro datorii către bugetul de stat.

„La începutul anului aveam datorii de 50 miliarde lei vechi, iar după șase luni am reușit să plătim 30 miliarde și să rămânem cu doar 20 miliarde de lei vechi. În august se va face o compensare în trei între noi, Spitalul Județean și un minister, iar din cele 20 miliarde vom mai rămâne cu doar 10 miliarde la stat”, a declarat Gabriel Cîrlan, directorul general al Nova Apaserv SA.

Mai mult decât atât, furnizorul de apă are doar două-trei facturi restante către furnizorul de energie electrică și își menține plățile la zi la salarii.
Redresarea companiei, după pasa proastă financiară în care intrase în ultimii doi ani, a început după campania de recuperare a creanțelor de la clienții persoane fizice și juridice, campanie în care s-a ajuns chiar la debranșări de scări de bloc. Măsurile luate pentru recuperarea datoriile de la populație și firme, mai ales debranșările, au creat ca efect o creștere a gradului de conformare voluntară la plată a facturilor restante a multor botoșăneni, astfel încât încasările au ajuns la un nivel care nu a mai fost atins vreodată în ultimii zece ani.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)