Prima pagină » Condamnare pentru botoșănenii implicați în dosarul pădurilor Universității Harvard

Condamnare pentru botoșănenii implicați în dosarul pădurilor Universității Harvard

Soţii Lipan Secu, cercetaţi în dosarul pădurilor deţinute de Universitatea Harvard în ţară noastră, prin societatea Scolopax, au fost condamnaţi de Tribunalul din Botoşani la 6 ani cu suspendare, scrie Bursa.ro.

Potrivit acestei surse, cei doi au fost primit 3 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată şi încă 3 ani pentru spălarea banilor în formă continuată. Completul de judecată a decis condamnarea cu suspendare, timp de şase ani aceştia urmând să fie supravegheaţi de serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Botoşani.

„Pe durata termenului, soţii Lipan Secu trebuie să se prezinte la datele fixate la Serviciul de probaţiune, să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă precum şi să să comunice informaţii privind modul în care îşi câştigă existenţa. Instanţa a mai decis confiscarea a 4,45 de milioane de lei, sumă pusă sub sechestru pe perioada judecăţii, precum şi plata cheluielilor de judecată, respectiv 7.500 lei fiecare”, scrie Bursa.ro.

Dragoş Lipan Secu (fost administrator Scolopax) şi soţia acestuia, Mariana, au fost reţinuţi la începutul acestui an de procurorii DNA, sub acuzaţia că ar fi luat mită de la cei care vindeau păduri către Scolopax. Prejudiciul estimat era de 4,45 milioane de lei la care se adăuga un sejur în Gran Canaria (Spania) şi un automobil Chrysler Sebring.

„Acţionarii Scolopax sunt entitatea Phemus Corporation, care are 99,99% din acţiuni şi persoană fizică Ernst Jonas Einar Jakobsson. Phemus Corporation este înregistrată la aceeaşi adresă cu Harvard Management Company (HMC), companie care administrează fonduri în valoare de 32,7 miliarde de dolari ale universităţii americane Harvard”, mai scrie Bursa.ro.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)