Prima pagină » Ador îl contrazice pe Țurcanu și vorbește de tone de mâncare lunar la padoc

Ador îl contrazice pe Țurcanu și vorbește de tone de mâncare lunar la padoc

Asociația ADOR, principalul ONG care luptă pentru drepturile animalelor în județul Botoșani, îl contrazice pe Eugen Țurcanu și susține, printr-un comunicat de presă că în fiecare zi cățeii prinși de municipalitate și ținuți în padocuri au primit mâncare.

„ADOR ține să precizeze că doar în ultima lună de zile s-au donat pentru padocul public Botoșani doup tone de hrană de către fundația germană Pro Canes, două tone de hrană de către Asociația Ador, și 500 de kg de hrană de către iubitorii de animale din Botoșani”, se arată în comunicat.

Mai mult, Ador susține că a realizat din fonduri proprii dublarea cu plasă rapiâ a boxelor în care se află femele cu pui, pentru ca puii să nu treacă dintr-o boxă în alta sau să nu poată ieși în culuar. O dată cu venirea frigului Asociația Ador a achitat din fonduri proprii o achiziție de 60 de baloți de paie, care au fost împărțiți în toate cuștile, oferind astfel cățeilor posibilitatea de a se încălzi.

„Asociația Ador asigură în padocul public tratament pentru toți cățeii bolnavi. Cățeii care au avut tumori, hernii, picioare rupte, ochi scoși, au fost operați și vindecați din fondurile Ador. Peste 100 de căței din padocul public au fost sterilizați de Ador din fonduri proprii și sterilizările continuă. Aproximativ 50 de caței din padocul public au fost adoptați luna treuta, și avem cereri în desfășurare pentru încă 100 de căței”, se mai precizează în omunicatul ADOR, cu mențiunea că fundația Pro Canes a confirmat că mai trimite încă 4 tone de hrană.
Șeful Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement, consilierul local Eugen Țurcanu, a cerut sprijin Primăriei Botoșani pentru asigurarea hranei celor 700 de câini din padocurile noi.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)