Prima pagină » Baltă a votat pentru reducerea vârstei de pensionare a persoanelor care au avut grupa I de muncă

Baltă a votat pentru reducerea vârstei de pensionare a persoanelor care au avut grupa I de muncă

S-a eliminat situația discriminatorie a pensionarilor din grupa I de muncă în care erau cei care s-au pensionat după 2011, iar un parlamentar botoșănean a votat pentru asta.

Miercuri, 27 noiembrie, Comisia pentru muncă și protecţie socială a Camerei Deputaţilor a aprobat proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, modificări ce includ şi reducerea vârstei standard de pensionare pentru persoanele care au realizat stagiul de cotizare în grupa I de muncă potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001.

„Astfel s-a eliminat situaţia discriminatorie în care se găsesc persoanele care se pensionează după data de 1 ianuarie 2011 şi au desfăşurat activitaţi de încadrare în grupa de muncă conform legislaţiei anterioare, până la data de 1 aprilie 2001. Legea va intra la votul final în camera deputaților în cel mai scurt timp”, a declarat deputatul Mihai Baltă, membru în Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)