Prima pagină » 27,5 milioane lei pentru stația de epurare din Dorohoi. Vechea stație era din 1972

27,5 milioane lei pentru stația de epurare din Dorohoi. Vechea stație era din 1972

Stație de epurare ultraperformantă, centrală termică pe biogaz, poluare redusă enorm la Dorohoi în urma unei investiții cu fonduri europene.

Compania Nova Apaserv SA Botoșani a semnat contractul de proiectare și construcție a noii stații de epurare a apelor uzate din Dorohoi. Vechea stație de epurare a Dorohoiului a fost construită în 1972, iar pentru noua stație, de ultimă generație, se vor cheltui 27,5 milioane lei.

Licitația a fost începută în martie 2012 și a fost finalizată în noiembrie 2013, când s-a semnat contractul cu asocierea dintre firmele Construcții Erbașu SA, UTI Grup SA și Diering Engineering&Consulting SRL.
Construcția noii stații de epurare a municipiului Dorohoi va dura 22 de luni, dintre care proiectarea va dura 4-5 luni.

„Din cele 9 contracte de lucrări, acesta este al treilea contract semnat și mai sunt încă trei în evaluare, sperăm în ianuarie – februarie să le semnăm și pe acestea și mai rămân încă trei contracte de lucrări care le proiectează în momentul de față firma Eptisa, printre care și lucrările de extindere a rețelei de apă din Botoșani”, a spus Gabriel Cârlan, directorul Nova Apaserv.

Construcția noii stații de epurare din Dorohoi face parte din proiectul ”Extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare-epurare a apelor uzate în județul Botoșani”, care are o valoare de 126 milioane euro și sunt finanțate prin Programul Operațional Sectorial Mediu.

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)