Prima pagină » Două incendii izbucnite din cauza coşurilor de fum

Două incendii izbucnite din cauza coşurilor de fum

Au vrut să-şi încălzească locuinţele şi au făcut focul, dar nu s-au asigurat că au coşurile de fum curăţate de funingine sau protejate termic faţă de materialele combustibile din care sunt construite acoperişurile, tavanele sau pereţii caselor. Căldura radiată sau scânteile sărite din coşurile de fum ca urmare a arderii funinginii au aprins materialele combustibile (grinzi, bârne, astereala) ale acoperişurilor a două locuinţe aparţinând unor cetăţeni din Urlaţi, comuna Gorbăneşti şi Măşcăteni, comuna Albeşti.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului de la Gorbăneşti, unde locuinţa unei familii a fost distrusă parţial într-un incendiu generat, cel mai probabil, de un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Incendiul s-a extins cu repeziciune la o parte din bunurile din locuinţă. S-a întâmplat luni, la orele prânzului.

“Două echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti au intervenit pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor, mai bine de două ore. Valoarea pagubelor a fost estimată la circa 30.000 lei”, a precizat plutonier ajor Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.

Coşurile de fum defecte sau necurăţate se află printre cele mai frecvente cauze care generează incendii la Botoşani, în sezonul rece.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)