Prima pagină » Din cauza statului, Iftime nu găseşte bănci pentru finanţarea unui parc eolian

Din cauza statului, Iftime nu găseşte bănci pentru finanţarea unui parc eolian

Omul de afaceri Valeriu Iftime susţine că nu reuşeşte să găsească o bancă să finanţeze parcul eolian pe care vrea să-l construiască pe malul Prutului din cauza instabilităţii create de instituţiile statului.

„Noi trebuia să lucrăm la parc, teoretic ar fi trebuit să fie șantier, dar nu am finanțare de la bănci din cauza blocajului legislativ. Nimeni nu știe ce are de gând să facă statul la anul, cum nu a știut nimeni ce vrea să facă anul acesta. S-a redus numărul de certificate verzi, foarte bine, dar să știm că ce s-a stabilit rămâne așa în următoarea perioadă”, a declarat Iftime.

Acesta a precizat că parcul eolian din zona Mitoc are nevoie de 70% finanțare de la bănci, restul de 30% fiind asigurată de el și de partenerul din acest proiect.
Analizele arată că viitorul parc eolian de pe malul Prutului este cel puțin la fel de rentabil ca și cele din Dobrogea.

„Fac acest parc pentru că rezultatele parcului energetic se compară cu ale celor din Dobrogea și de asta insistăm să-l face. Din toate punctele de vedere investiția e OK! dar sunt probleme cu găsirea finanțării din cauza bâlbâielilor legislative. Știm că avem ceva concret e bine, dar când băncile se uită cu neîncredere la acest domeniu din cauza modificărilor în timpul jocului făcute de stat e greu să găsești finanțare”, a completat paatronul companiei Elsaco.

Parcul eolian pe care Iftime vrea să-l construiască pe malul Prutului va avea o capacitate instalată de 40 Mw și va costa peste 50 milioane euro.

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)