Prima pagină » Contractul de deszăpezire a drumurilor județen se semnează săptămâna viitoare

Contractul de deszăpezire a drumurilor județen se semnează săptămâna viitoare

Deși județul a intrat sub atenționare de Cod Galben de ninsori și viscol, contractul de deszăpezire a drumurilor județene din Botoșani va fi semnat abia săptămâna viitoare, Sorin Clim, directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, din subordinea Consiliului Județean, spune că noul contract de deszăpeziri este multianual și procedura de avizare de către organele competente este mai greoaie.

„Este o procedură mai greoaie pentru că este vorba despre un contract multianual timp de patru ani. Cred că la sfârșitul săptămânii trecute vom semna contractul de deszăpezire. Este pentru prima dată când vom avea contract multianual și vom lucra în această iarnă la prețurile din iarna trecută”, a spus Clim.

Acesta a declarat că la licitație s-a depus o singură ofertă, a asocierii dintre Tehnic Asist, Transporturi Auto și încă două firme mai mici. În iarna trecută pe drumurile județene au deszăpezit Tehnic Asist și Transporturi Auto.

„Valoare contractului va fi de 8,4 milioane lei anual, dar el este pentru perioada 1 noiembrie- 15 martie, iar acum suntem pe 25 noiembrie și nu s-a acționat încă. Practic avem economii pentru serviciile care ar fi trebuit prestate pe parcursul unei luni”, a completat Clim.

Directorul DJDP susține că în iarna 2012-2013 s-au cheltuit doar 5 milioane lei pentru deszăpeziri, însă din această iarnă firmele care vor deszăpeziri vor asigura și logistica pentru organizarea dispeceratului și li s-au cerut mai multe autofreze, autogredere, pluguri și utilaje de încărcat.

Dacă până la semnarea contractului de deszăpezire va ninge, DJDP va încheia contract direct, cu acordul Consiliului Județean pentru Situații de Urgență, cu firmele care au deszăpezit anul trecut, până la semnarea noului contract.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)