Prima pagină » CJ bagă registru agricol electronic în 30 de localități din județ cu 3 milioane euro

CJ bagă registru agricol electronic în 30 de localități din județ cu 3 milioane euro

Consiliul Județean Botoșani a primit finanțare pentru încă un proiect ce are are ca obiectiv principal achiziționarea unui sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic.

Inițial, doar unul din cele trei proiecte depuse a fost aprobat, valoarea acestuia fiind de 1,5 milioane de euro. Astfel, Consiliul Județean a încheiat acorduri de parteneriat cu comunele Blândești, Copălău, Dângeni, Durnești, Hănești, Manoleasa, Mihălășeni, Ripiceni, Santa Mare, Sulița, Mihai Eminescu, Ungureni, Trușești și George Enescu și orașul Săveni.

În urma contestațiilor depuse, a mai primit finanțare încă un proiect, tot în valoare de 1,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă că alte 15 unități administrativ- teritorială vor beneficia de implementarea acestui sistem. Este vorba despre Dorohoi, Ștefănești, Brăești, Dobârceni, Ibănești, Leorda, Suharău, Todireni, Vârfu Câmpului, Gorbănești, Hudești, Lozna, Răchiți, Roma și Mitoc.

“Am primit confirmarea că încă un proiect a intrat la finanțare, asta înseamnă că vom avea registre electronice agricole în 30 de localități din județul Botoșani. Vineri, domnul vicepreședinte Sorescu va pleca la București pentru semnarea proiectului, deoarece Consiliul Județean este lider de proiect și pune partea de co-finanțare. Ulterior, vom demara procedurile pentru licitație și pentru implementarea acestui proiect”, a declarant Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)