Prima pagină » Federovici îl toacă mărunt pe Țurcanu: Legea este foarte clară în acest sens!

Federovici îl toacă mărunt pe Țurcanu: Legea este foarte clară în acest sens!

După ce PPDD l-a acuzat pe liberalul Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean, că încalcă legea prin faptul că anunță noi șefi la instituțiile publice, nici PSD-ul nu a ratat să-l toace pe Țurcanu pe aceeași temă.

„Legea foarte clară în acest sens! Tot ce înseamnă regulament de funcționare, stat de funcții vor fi aprobate prin hotărâri de Consiliu Județean. Conducătorii viitoarelor direcții vor fi numiți în condițiile legii, prin concurs. Nu scrie nicăieri acest aspect, că președintele CJ poate numi interimar pe cineva”, a spus senatorul Doina Federovici.

Aceasta a dat și un exemplu în care îl acuză pe Țurcanu că destabilizează o instituție publică doar pentru a pune un șef de la PNL, respectiv Agenția pentru Protecția Mediului, care se va transforma în Direcția pentru Mediu după ce va fi preluată de CJ.

„Nu pot da la o parte la Agenția pentru Protecția Mediului o persoană cu peste 20 de ani vechime în sistem și să propui un tânăr care nici măcar nu știu dacă are studiile în acest domeniu. Legea trebuie respectată de orice cetățean al acestei țări”, a adăugat Federovici.

Senatorul PSD a făcut referire la anunțul lui Țurcanu că la Mediu îl va pune șef pe Sorin Cornilă, liderul tinerilor liberali din municipiu. De asemenea, Federovici îi transmite lui Țurcanu că legislația prevede că până la organizarea unui concurs șefi de instituție rămân cei care au fost și până în momentul în care instituția va trece în subordinea CJ-ului ca urmare a descentralizării.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)