Prima pagină » Nici Iftime și nici Federovici nu au crezut că se va ajunge la asta în CJ. PNL poate face majoritatea cu AUR sau PSD
Administrație

Nici Iftime și nici Federovici nu au crezut că se va ajunge la asta în CJ. PNL poate face majoritatea cu AUR sau PSD

Foto: contul de Facebook al lui Ovidiu Portariuc

Botoșănenii au votat duminică pentru alegerea primarilor și președintelului Consiliului Județean Botoșani, dar și pentru componența consiliilor locale și a Consiliului Județean.

Dacă alegerile pentru funcția de președinte au fost câștigate de omul de afaceri Valeriu Iftime, președintele interimar al PNL Botoșani, componența politică a CJ în urma votului arată o situație la care nu s-a așteptat nici Valeriu Iftime și nici Doina Federovici, președintele în funcție al CJ și al PSD.

În urma redistribuirii voturilor între cele trei partide care au trecut pragul electoral, respectiv PSD, PNL și AUR, a reieșit că PSD și PNL au câte 14 mandate, iar AUR are 4 mandate de consilier județean.

Sunt doar două variante de majoritate politică în viitorul CJ după luna septembrie, respectiv alianță PNL-AUR, deoarece Valeriu Iftime este președinte, sau chiar PNL-PSD, având în vedere guvernarea comună.

Eusebiu Cilibiu a anunțat încă din campanie că AUR va lua parte la actul local de guvernare pentru a putea face schimbările propuse.

În conferința de presă de ieri, Valeriu Iftime a spus că îl apreciază pe Cilibiu, mai ales că a fost și  membru PNL.

Totodată, Constantin Bursuc, președintele PNL Dorohoi, are cele mai mari șanse să fie vicepreședinte CJ din partea liberalilor.