Prima pagină » Lucian Trufin: ”Mulțumesc tuturor botoșănenilor! Îl felicit pe noul președinte ales… Sper să nu avem 4 ani de lamentări și stagnare”
Politică

Lucian Trufin: ”Mulțumesc tuturor botoșănenilor! Îl felicit pe noul președinte ales… Sper să nu avem 4 ani de lamentări și stagnare”

Senatorul Lucian Trufin, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, a postat pe contul său un mesaj elegant prin care recunoaște victoria lui Valeriu Iftime în întrecerea electorală. Acesta a ținut să le mulțumească botoșănenilor pentru voturile acordate, fiind la o distanță extrem de mică în spatele lui Iftime, și a ținut să precizeze că noul președinte ales trebuie să livreze ce a promis în campania electorală și să nu dezamăgească electoratul.

Vă redăm integral mesajul lui Lucian Trufin:

”Chiar dacă procesul electoral nu este pe deplin finalizat, țin să le MULȚUMESC tuturor BOTOȘĂNENILOR care au crezut în mine și m-au susținut în competiția pentru președinția Consiliului Județean. Am fost foarte aproape de obiectiv, la o diferență infimă față de contracandidatul care a revendicat deja victoria. Dar nu mă declar învins, ci câștigător.

Am câștigat experiența unei campanii constructive, curate, în care am investit mai mult suflet și mai puțini bani. Am câștigat legături trainice cu oameni corecți și de calitate, care încă mai există în politică botoșăneană și am primit lecții importante. Voi face o analiză pertinentă și dacă sunt lucruri de spus cu siguranță le veți auzi de la mine. M-am bucurat de sprijin din partea  echipe PSD Botoșani, care m-a întărit, m-a îndrumat și a împărtășit emoția mea. O menționez în mod deosebit pe doamna Doina Federovici, care a văzut în mine un egal administrativ.

Sunt câștigător și din punct de vedere retrospectiv. Am stat departe de cuvinte grele, de acuzații și mai ales de tron. Am așezat lângă mine oameni valoroși, care au adus o contribuție pozitivă în societate, am promovat locuri și inițiative cu care județul Botoșani se poate mândri, am vorbit despre o viziune comună de dezvoltare. Nu m-am urcat pe piedestal, ci am căutat lucruri pozitive în jurul meu și le-am adus în atenții lumii, pentru că nu am vrut ca imaginea de ansamblu să fie despre mine, ci despre tot ce înseamnă comunitatea noastră. Și am făcut asta tocmai pentru ca cei din sudul și vestul țării să aibă motive să admire județul Botoșani și MOLDOVA pe care eu nu le-aș da pe niciun paradis închipuit.

Rezultatul electoral nu mă declară câștigător, cu toate că este un scor peste cel de partid. Dar mă declară câștigător modul în care am luptat pentru această poziție. Sper din suflet ca botoșănenii să nu fie dezamăgiți de alegerea făcută, sper ca toate proiectele promise să devină realitate, poate chiar și o parte din Programul „10 pentru Botoșani”. Felicit toți colegii candidați care au câștigat încrederea oamenilor, felicit toți contracandidații care au participat onest la competiție. Îl felicit pe noul președinte ales al Consiliului Județean, asupra căruia vom îndrepta atenția pe tot parcursul mandatului, îi urez succes și îi atrag atenția că trebuie să livreze ceea ce a promis în campanie. Botoșănenii vor rezultate mai bune decât ceea ce am realizat noi. Sper să nu avem 4 ani de lamentări și stagnare!

Rămân același Lucian Trufin, același om care își iubește județul și onorează cu devotament angajamentele asumate. Rămân același om politic cu mâinile curate. Vă mulțumesc, tuturor!”