Prima pagină » Asfalt turnat pe drumul județean Lozna – Călinești – DN29C – Talpa
Administrație

Asfalt turnat pe drumul județean Lozna – Călinești – DN29C – Talpa

Primul sector al Drumului Județean 291B, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa, a fost asfaltat. Constructorul a turnat primul strat de asfalt pe 2 kilometri din Talpa și Călinești și continuă lucrările de pregătire pentru realizarea asfaltului pe restul de 5,2 kilometri.

„Modernizarea Drumului Județean 291B, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa, este un proiect important pentru Consiliul Județean Botoșani. Investiția, una dintre cele mai solicitate de către locuitorii din zona de Nord-Vest a județului, a devenit prioritară pentru actualul executiv al Consiliului Județean, care a identificat soluția de finanțare și și-a asumat realizarea documentației tehnice pentru a scurta perioada de implementare. Este un proiect care va aduce noi oportunități de dezvoltare a regiunii”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Valoarea totală a proiectului finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în care este inclus și TVA și cheltuielile neeligibile este de aproximativ 5,5 milioane de euro. Durata de execuție este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

„Modernizarea infrastructurii rutiere județene a fost principalul obiectiv al Consiliului Județean Botoșani, iar rezultatele se văd. Am insistat pentru a avea lucrări de calitate, pentru că ne dorim o infrastructură rutieră care să nu pună niciun fel de problemă participanților la trafic și să reziste în timp”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.

Toate cele cinci proiecte de infrastructură rutieră ale Consiliului Județean, finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” sunt în execuție, unele apropiindu-se de finalizare.