Prima pagină » VIDEO A fost atât de frumos încât nimeni nu ar fi vrut să se mai termine: ”Reinventing Poetry”
Știri locale Visit Botoșani

VIDEO A fost atât de frumos încât nimeni nu ar fi vrut să se mai termine: ”Reinventing Poetry”

În inima culturală a României, la Memorialul Mihai Eminescu din Ipotești, Botoșani, s-a desfășurat recent un eveniment de o finețe și strălucire aparte, denumit „Reinventing Poetry”. Numele acestui eveniment nu a fost ales întâmplător de organizatoarele Greta Huțanu, Irina Tărniceriu, Diana Aghiorghiesei și Iuliana Țebecailo, ci pentru a reflecta locația sa specială, un adevărat templu al culturii și poeziei românești, Memorialul Ipotești.

Cele patru doamne au avut ca parteneri Scripglow concept și Amazing Events.

„Reinventing Poetry” a adus împreună o diversitate impresionantă de creatori și artiști, reunind designeri vestimentari, artiști hand-made, creatori de bijuterii, pictori și sculptori. Evenimentul a inclus ateliere de creație dedicate copiilor, oferindu-le acestora ocazia de a-și exprima liber creativitatea. Muzica LIVE de calitate a completat atmosfera, creând o experiență senzorială completă pentru toți cei prezenți. Au fost cu adevărat fascinanți Elisabeta Șeremet și Adrian Mircescu, Mădălina Omania și Virgil Prispian, Andrei Pitu, iar la final DJ PURDESIA. Prezentatoarea evenimentului a fost strălucitoarea Elisabeta Șeremet.

Unul dintre punctele culminante ale evenimentului a fost reprezentat de defilările de modă, în care modelele au prezentat cu grație și eleganță creațiile designerilor vestimentari. Aceste prezentări de modă au fost un adevărat spectacol, iar modelele au strălucit pe podium, aducând o notă de glamour și sofisticare întregii manifestări. Creațiile au purtat mărcile Valentina – Alina Vasilescu, Atelier Mihaela Andronic, Revelle, Boutique Mariage, Muliebrity – Nicoleta Negură.

Superbele modele care au defilat au beneficiat de serviciile Aslan Salon, NADIA BY Salon Coquette’s, Beauty Secret Academie.

Totul a fost completat cu bijuteriile purtând semnăruta de designer Maria Filipescu Jewelery și Joselie Jewelery. Nici bărbații nu au fost uitați, iar Manufacture by Formens și Louis Purple by Formens au arătat asta.

Memorialul ”Mihai Eminescu” a fost redescoperit într-o lumină nouă, atmosfera creată de „Reinventing Poetry” a fost una magică, în care fiecare colț al curții a fost transformat într-un loc de explorare și inspirație. Vizitatorii s-au bucurat de o experiență unică, din care nimeni nu și-ar fi dorit să plece deoarece au admirat rochiile unicat create de designerii prezenți, au admirat produsele hand-made premium realizate de Agnes Design Atelier, Litere Magice, Anca Sofian și Ana D..

Curtea Memorialului Ipotești a fost transformată într-o veritabilă galerie de artă cu picturile Dianei Alupoaie, Lariei Larionesei, Ioanei Aconstantinesei, iar în sala Horia Bernea a Centrului Național de Studii ”Mihai Eminescu” a avut loc vernisajul pictorului Liviu Șoptelea.

Cei care au savurat o înghețată de la Rida, o cafea sau limonadă de la Sipz, ori o prăjitură de la Poem, Five graces chocolate house sau chiar și un cocktail de la Voronskaya Bio ori un vin de la Artech Wine, s-au bucurat și de Serenity SPA, Anca Hutu therapy, Ilie Dulgheru Bella technician nutritionist, Emm Photo Art, Ecoland și Ibis Apicola.

”Superb!”, ”De vis!”, ”Fabulos!”, au fost cele mai des întâlnite reacții a celor prezenți la ”Reinventing Poetry”. A fost o botoșăneancă stabilită în Timișoara care a traversat țara doar pentru a participa la acest eveniment.

La final a avut loc și o tombolă unde extragerea premiilor, constând în vouchere de la expozanți, a fost făcută de Elisabeta Șeremet.

Importanța organizării unui astfel de eveniment pentru comunitatea locală din Botoșani este uriașă deoarece „Reinventing Poetry” a pus Ipotești și Botoșani în rândul locurilor unde se pot desfășura evenimente culturale de înaltă calitate, comparabile cu cele din marile centre urbane.  A fost un exemplu viu de cum cultura poate revitaliza și îmbogăți viața unei comunități, oferind momente de bucurie, inspirație și reflecție. În plus, „Reinventing Poetry” a fost o dovadă clară că Memorialul Mihai Eminescu din Ipotești poate deveni un epicentru cultural activ, capabil să găzduiască evenimente de mare anvergură.

În concluzie, „Reinventing Poetry” nu a fost doar un simplu eveniment, ci o celebrare a artei într-un loc încărcat de semnificație pentru Botoșani, pentru România. Organizarea acestui eveniment a pus în valoare frumusețea și potențialul Memorialului Mihai Eminescu, consolidându-i statutul de sanctuar cultural și demonstrând că evenimentele de calitate pot avea loc oriunde există pasiune și dedicație pentru artă. Trebuie doar ca Memorialul Ipotești și Consiliul Județean să continue parteneriatele cu societatea civilă, cu organizatorii care ȘTIU să producă un eveniment cum a fost „Reinventing Poetry”, creație a Gretei Huțanu, Irinei Tărniceriu, Dianei Aghiorghiesei și Iulianei Țebecailo.

Sursa foto: Pagina de Facebook Doina Federovici, foto made by Edy Pintea