Prima pagină » Cum va arăta programul lui Cosmin Andrei pentru continuarea digitalizării serviciilor primărie în mandatul 2024-2028
Politică

Cum va arăta programul lui Cosmin Andrei pentru continuarea digitalizării serviciilor primărie în mandatul 2024-2028

În 2023 municipiul Botoșani a fost premiat drept „orașul cu cel mai accelerat potențial de dezvoltare” pentru atragerea celor mai mari investiții prin fonduri europene într-un an de zile. Edilul a declarat că pe lângă proiectele actuale finanțate prin programele europene câștigate, precum și cele care urmează să intre la finanțare, este interesat să eficientizeze cât mai mult interacțiunea dintre serviciile primăriei și botoșăneni.

            „Voi continua și în următorul mandat împreună cu echipa de la Primărie să accelerăm soluțiile pentru a ușura relația dintre instituția Primăriei și cetățean. Deja lucrăm la dezvoltarea aplicației „Botoșani City Report” cu noi facilități pentru afișarea evenimentelor locale, traseelor turistice și altor obiective de interes public. De asemenea avem în vedere un sistem online pentru transmiterea și primirea documentelor către și dinspre Primărie, precum și un portal digital pentru consultarea informațiilor privind planurile și datele urbanistice. Mă interesează să nu mai punem oamenii pe drumuri și la cozi în fața ghișeelor, vor rămâne și acestea accesibile, dar vom trece cât mai mult putem din serviciile noastre în mediul online. Voi implementa în cel mai scurt timp un nou sistem de audiențe online și vom asigura accesul pe internet în direct la toate ședințele Consiliului Local, care să poată fi urmărite de fiecare botoșănean”, a declarat Cosmin Andrei.

În toate proiectele care se află în derulare sau urmează să înceapă administrația Cosmin Andrei a reușit să introducă elemente care la finalul următorului mandat 2024-2028 să transforme municipiul Botoșani într-un smart city în adevăratul sens al cuvântului.

Începând de la dotarea școlilor cu noi echipamente digitale până la construcția de blocuri pentru tineri cu un consum redus de energie, stațiile inteligente pentru transportul în comun cu panouri digitale pentru informarea călătorilor, sisteme automate de emitere a tichetelor de călătorii și încărcarea cardurilor, noi insule ecologice digitalizate pentru deșeuri în cartiere, instalarea unui sistem automat de camere video pentru monitorizarea și managementul traficului, ruta turistică Mihai Eminescu, Parcul Primăriei care va fi dotat cu elemente extrasenzoriale pentru copiii cu nevoi speciale, toate investițiile realizate au câte o componentă inteligentă care vor face din municipiul Botoșani un oraș smart”, a subliniat primarul.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.