Prima pagină » Prefectul Cornilă cere CJ-ului măsuri economice rapide: ”Botoșani are nevoie de un parc industrial acreditat, platforme industriale”
Economic

Prefectul Cornilă cere CJ-ului măsuri economice rapide: ”Botoșani are nevoie de un parc industrial acreditat, platforme industriale”

Cât de pregătit este județul Botoșani să atragă investiții și să beneficieze economic de perioada de reconstrucție a Ucrainei după oprirea războiului?

Prefectul Sorin Cornilă susține că pe plan local nu s-au făcut și nici nu se face nimic pentru a transforma economia locală atractivă pentru investitori și solicită, indirect, Consiliului Județean condus de Doina Federovici, implicare activă și măsuri economice.

”Din păcate, economic județul Botoșani nu s-a pregătit să beneficieze, poate sună urât, din urma războiului din Ucraina. Noi trebuie să ne pregătim pentru că Ucraina se va reconstrui. Am spus de foarte multe ori, mediul de afaceri din Botoșani are nevoie de sprijin, de un parc industrial acreditat, de platforme industriale, are nevoie de măsuri fiscale dacă vrem să atragem și să implicăm mediul de afaceri care este motorul economiei”, a declarat prefectul Sorin Cornilă.

Instituția Prefectului nu poate construi parcuri industriale, dar Consiliul Județean și primăriile pot face asta, iar modele de succes sunt din Iași până în Cluj.

Prefectul Cornilă a cerut de mai multe ori ca la nivelul autorităților cu putere de acțiune locală, cum este Consiliul Județean, să fie realizată în parteneriat cu mediul de afaceri o strategie adevărată de dezvoltare economică.