Prima pagină » Muzeul Județean se închide temporar pentru că se mută în clădirea CEC pentru aproape 4 ani
Știri locale

Muzeul Județean se închide temporar pentru că se mută în clădirea CEC pentru aproape 4 ani



 


 

De astăzi se închide Muzeul de istorie. Acesta se va mută pentru a putea face loc lucrărilor de reabilitare a sediului, lucrări care vor începe pe 15 iunie 2022 și sunt finanțate din fonduri guvernamentale prin Compania Națională de Investiții.

 

”În anticiparea lucrărilor de modernizare, reabilitare, restaurare și valorificare durabilă a clădirii care îl găzduiește în prezent, demersuri proiectate să demareze la începutul verii, vă anunțăm că Muzeul Județean de Istorie din Str. Unirii, nr. 15, își va închide porțile începând cu data de 1 martie 2022, pregătindu-se de relocarea temporară a sediului propriu”, se precizează într-un comunicat de presă al Muzeului Județean de Istorie.

 


Aurel Melniciuc, directorul Muzeului Județean, a declarat că singura ofertă primită pentru închirierea unui spațiu pentru următorii aproape 4 ani.

”Singura ofertă primită este de la CEC Bank pentru etajele doi și trei din clădirea băncii. Noi avem teremen să eliberăm clădirea Muzeului până pe 15 iunie, timp în care se face proiectul tehnic al lucrărilor și în care trebuie mutate 150.000 de piese de muzeu. Va fi un volum uriaș de muncă”, a declarat Aurel Melniciuc.

 

Toate celelalte muzee și case memoriale aflate în componența Muzeului Județean Botoșani își vor continua calendarul de activități și vor putea fi vizitate de public conform programului obișnuit.

 

 


250x250x

250x250x