Prima pagină » Dai fold sau mergi all-in la poker?
Știri locale

Dai fold sau mergi all-in la poker?



Atunci când vine vorba de un cazino bun din zonă probabil că un jucător profesionist se și gândește la acele jocuri cu mize foarte mari. Nu doar că acest lucru se practică la cazinourile mari, dar aceste lucruri sunt evidențiate și în filme, cărți sau chiar seriale. În astfel de ipostaze, jucătorii sunt văzuți cum fie dau fold fie pariază pe all-in. Totuși, ce înseamnă aceste lucruri și cum îți dai seama când trebuie să o faci? Faptul de a te preface la poker este o abilitate absolut necesară. Dacă încă nu te simți pregătit pentru a juca poker, poți încerca jocuri cu fructe la sloturi.

Fold vs all-in

Conceptul de a da fold la poker înseamnă că tot ceea ce ai pariat până în prezent este pierdut și că dai cărțile înapoi dealer-ului. Acest lucru se face de către jucători în momentul când aceștia consideră că cele două cărți primite sunt mult prea slabe și nu au nici o șansă să câștige cu ele.

Pe de altă parte există conceptul all-in și mulți sunt nedumeriți de faptul cum ar trebui să se folosească de acest concept. Faptul de a da all-in înseamnă că îți vei paria toate fondurile și le vei risca pentru a câștiga. Dacă pierzi, toții banii tăi se vor duce către câștigător. Dacă câștigi, atunci îți vor reveni banii puși de tine în joc plus cei puși de către ceilalți jucători.

Cum știi când să dai fold

Cu siguranță că și tu te-ai îngrijorat că îți poți pierde banii la poker. Este ceva normal. Totuși, poți să reduci din pierderi dacă te vei folosi de următoarele strategii simple în ce privește fold-ul pe care ți le voi prezenta.

Atunci când cărțile pe care le ai în mâna au valori foarte mici și nu ai apucat încă să plasezi primul pariu, indicat ar fi să încerci să dai fold cât mai repede posibil. Acestea sunt cărțile pe care le vei avea pentru întreg meciul, așadar dacă nu ai niște cărți bune de la început nu are rost să riști și bani pe acestea. Nu este nimic greșit în faptul de a lăsa cărțile jos dacă tu consideri că acestea sunt mult mai slabe comparativ cu ale oponenților tăi.

Un alt caz este când perechile de jos sunt foarte bune iar tu nu prea ai nimic din acestea. Există foarte multe combinații posibile la poker, iar în cazul în care jos există deja o pereche destul de bună, cum este chinta iar tu nu ai nimic cu care să o formezi, ar fi indicat să dai fold. Este o șansă destul de mare ca oponentul tău să continue jocul din cauză că are niște cărți bune și este încrezător că va reuși să scoată o pereche bună împreună cu cărțile de jos.

În cazul în care ai niște cărți bunicele, dar nu ai decât o pereche și crezi că și celălalt jucător are la fel sunt șanse destul de mari să fie remiză. Totuși, fii atent, întrucât dacă nu aveți aproximativ aceleași cărți vei pierde toți banii și nu vei primi jumătate din pot înapoi cum ar fi în cazul unei remize.

Nu în ultimul rând, dacă vezi că deja s-a ajuns la penultima carte de jos și nu prea ai nici o speranță să prinzi o pereche bună, ar fi ideal să nu continui, întrucât deja ceilalți jucători probabil că au continuat deoarece deja au o pereche formată jos. Faptul de a deveni un jucător mai bun constă în ideea de a știi când ești în dezavantaj și să știi cum să folosești acest lucru în favoarea ta.

Cum știi când să dai all-in

Acum că știi când este momentul să dai fold ar trebui să cunoști și câteva strategii despre când este momentul să dai all-in. Totul ține de faptul de a găsi momentul perfect din rundă când să faci acest lucru. Hai să vedem câteva situații.

În cazul în care deja ai rămas cu mai puține fonduri față de restul jucătorilor de la masă este un semn că ai pierdut câteva mâini de-a lungul jocului. Acest lucru înseamnă și faptul că ai cei mai puțini bani de pierdut comparativ cu ceilalți jucători, ceea ce poate fi un semn că ar trebui să dai all-in. Ține minte faptul că această strategie o să funcționeze numai în cazul în care încă ești pe la începutul turneului.

În cealaltă extremă te poți afla ca fiind jucătorul cu cei mai mulți bani de la masă. Aceasta poate fi o altă ocazie de a da all-in. Dacă mâna pe care o ai crezi că este cea mai bună de la masă și crezi că te va ajuta să câștigi, ai putea să dai all-in. La urma urmei, nu vei putea să pierzi tot, întrucât ceilalți jucători au mai puțini bani.

O altă strategie la poker este să pariezi cei mai mulți bani pe cel de-al 5-lea pariu. În momentul când deja s-a ajuns la pariul cu numărul 5, poți să încerci să pariezi cât mai mulți bani întrucât deja ceilalți au pariat sume destul de mari și îi poți forța să se retragă și să câștigi tu pariul.

Încearcă să citești jucătorii de lângă tine când plasezi un pariu. Vezi ce expresie au în momentul când tu plasezi un alt pariu și încearcă să intri în mintea lor că să îți dai seama dacă au o mână bună sau joacă doar la cacealma. Fiecare jucător are un anumit stil de joc și nu îți va trebui prea mult timp ca să îl descoperi.

Concluzie

Sper că acest articol ți-a fost de folos ca să îți dai seama când ar trebui să dai fold sau când ești pregătit să dai un all-in de toată frumusețea la poker. Dacă vei urma aceste sfaturi pe care ți le-am enumerat la fiecare categorie cu siguranță că te vei folosi din plin de aceste strategii de joc.

 

250x250x

250x250x