Prima pagină » Din PNL i se cere lui Șoptică să oprească politizarea în Învățământ: ”La ISJ nu este vorba nici de o prietenie cu femei mai frumoase sau mai urâte ori cu parteneri la vânătoare”
Politică

Din PNL i se cere lui Șoptică să oprească politizarea în Învățământ: ”La ISJ nu este vorba nici de o prietenie cu femei mai frumoase sau mai urâte ori cu parteneri la vânătoare”





A fost numit secretar general al PNL de Costel Șoptică în primul său mandat de președinte al partidului, iar acum este primul care i se opune după realegerea în funcție.

Cătălin Rotundu, fostul secretar general al PNL și fost primar al comunei Dângeni, îi solicită deputatului Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, să oprească politizarea în Învățământ și numirile controversate la conducerile instituțiilor școlare.

”La ISJ, domnul Costel Șoptică vrea cu orice preț să o impună pe Ada Macovei și îi cere demisia lui Daniel Botezatu. Au început protestele la numirile pe care le face Ada Macovei cât domnul Botezatu a plecat în concediu. Una dintre nominalizări, cea mai proastă din punctul meu de vedere, este aducerea unui profesor din altă instituție ca director la Colegiul Laurian. Nu cred că este bine pentru PNL ca acum să începem o răzmeriță în sistemul de învățământ. Cred că normal ar fi ca inspectorul școlar general Botezatu, cum a fost numit și susținut de toți din partid, să fie lăsat să își facă treaba. Nu am văzut nimic negativ la adresa lui, iar domnul Șoptică să înțeleagă că la ISJ nu este vorba nici de o tabără sau alta din PNL și nici de o prietenie cu femei mai frumoase sau mai urâte sau cu parteneri de vânătoare. Mulți fac conexiuni greșite, dar ceea ce se întâmplă acum la ISJ nu este corect și normal, drept urmare cred că domnul Șoptică ar trebui să facă un pas înapoi și să să lase oamenii de acolo, profesioniști, să își facă treaba”, a declarat Cătălin Rotundu.

 

Acesta susține că Ada Macovei este o soluție acceptată de partid pentru funcția de inspector școlar general adjunct și îi reamintește lui Costel Șoptică faptul că Daniel Botezatu a fost ales de PNL, dar și de profesori și chiar de elevi să fie General al ISJ.

”Ada Macovei nu este o soluție pentru General, poate nici de adjunct nu era, cu toate că a avut sprijinul nostru pentru funcția de adjunct ca urmare a întregii sale cariere politice și mai ales din Învățământ. Eu consider că Ada este un mai bun politician decât un mai bun șef al ISJ”, a completat Cătălin Rotundu.

 

 


250x250x

250x250x