Prima pagină » VIDEO Se pregătește debarcarea lui Ivănescu de la șefia Eltrans: Buhăianu: ”Din august până în ianuarie cu 8-9 angajați în parcări nu au blocat nicio mașină”
Administrație Știri locale

VIDEO Se pregătește debarcarea lui Ivănescu de la șefia Eltrans: Buhăianu: ”Din august până în ianuarie cu 8-9 angajați în parcări nu au blocat nicio mașină”

Victori Ivănescu (stanga), Bogdan Buhăianu (dreapta)





Victori Ivănescu (stanga), Bogdan Buhăianu (dreapta)

Actuala conducere a Primăriei Botoșani este nemulțumită de activitatea companiei locale Eltrans în ceea ce privește gestionara parcărilor cu plată și intenționează să-l schimbe pe Victor Ivănescu, directorul firmei subordonate Consiliului Local.

Viceprimarul Bogdan Buhăianu a declarat că gestionarea parcărilor cu plată din municipiul Botoșani ar fi trebuit să fie o sursă importantă de venit pentru Eltrans, dar este departe de a fi așa.

Acesta spune că în urmă cu un an, un an și jumătate, Eltrans avea 3 angajați care se ocupau cu parcările și blocau lunar peste 20 autoturisme care parcau fără să plătească, iar acum cu 8 angajați jumătate de an nu s-a blocat nicio mașină.

”Este o activitate prin care eficientizezi traficul și aduci un confort participanților la trafic care își găsesc mai ușor un loc de parcare. Din august anul trecut, până în februarie anul acesta nu a fost făcută nicio blocare în municipiul Botoșani. Nu a fost ridicată nicio mașină. Această societate vine la PMB cu mărire de subvenție foarte des. Peste tot este subvenționat transportul local, dar în moment ce tu ai o activitate care poate genera plus-valoare economică trebuie să te folosești de ea. Acum un an de zile se făceau 20 de blocări cu 2-3 angajați coordonați foarte bine, iar astăzi sunt 8-9 angajați în cele 18 parcări din Botoșani și nu se realizează nicio blocare. Ne întrebăm dacă managementul de astăzi și din ultimele luni de la Eltrans este cel mai eficient pentru această societate”, a declarat viceprimarul Bogdan Buhăianu, în timpul unei emisiuni la Tele M.

Acesta spune că a colaborat foarte bine cu Victor Ivănescu la Eltrans în urmă cu un an și jumătate când șef departament tehnic la compania de transport local a Consiliului Local.

 

Buhăianu  a precizat că, potrivit procedurii legale, dacă Ivănescu nu ar mai fi director, patru sau șase luni poate fi altcineva director interimar la Eltrans până la organizarea unui concurs și că viitorul manager trebuie să fie unul cu viziune și cu poftă de muncă pentru că urmează derularea proiectului de peste 40 milioane euro pentru modernizarea liniilor de tramvai și achiziția de tramvaie noi.